Kino z gauče: Novinky na HBO, Netflixu, SkyShowtime, Prima+ a Voyo

Kino z gauče: Novinky na HBO, Netflixu, SkyShowtime, Prima+ a Voyo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Výběr toho nejzajímavějšího, čím si můžete v nabídce nejdostupnějších videoték zpříjemnit horké dny. V menu najdete filmy, seriály a také pokus Ondřeje Sokola rozesmát a pobavit lidi.

HBO

Absurdita, černý humor, chamtivost a ty nejhorší i nejlepší lidské vlastnosti, to vše koncentrované do jedné vykutálené rodinky – to je americký seriál Ve jménu páně

Nová epizoda ze seriálu Ve jménu páně potěší ty, kdo pravidelně sledují na HBO tento vybočující seriál. Pokud patříte mezi diváky, kterým tento dobře hodnocený seriál (75 %), kde vyniká hlavně Danny McBride, unikl, volné letní dny přináší možnost, jak si vychutnat všechny tři série.

U nás fenomén „televizních kazatelů“ působí exoticky a nevěrohodně, ale v mnoha amerických filmech se s tímto úkazem setkáváme, a právě tento seriál se soustředí na vykutálené zbohatlíky z kazatelské rodiny, kteří nabízí vykoupení za pár dolarů a mají neuvěřitelné množství fanatických sledujících. Kritická parodie plná černého humoru je určena nejen věřícím a poukazuje na kapitalismus v křesťanské víře, což je zajímavé spojení, které je ve snímku dotaženo až k absurditě.

(české titulky)

The Last of Us je hodně povedenou novinkou, která ještě zdaleka nekončí

Ve světě vypukla zombie apokalypsa. Vlády se rozpadly, města byla zničena a civilizace zdecimována. Za všechno může zmutovaná parazitická houba cordyceps, proti které se zatím nikomu nepodařilo najít protilátku. Hlavními postavami seriálu jsou Joel a dívenka Ellie. Joel přišel před dvaceti lety o svou dceru, jež nepřežila počátky šíření viru. Po dvou desítkách let se zdá, že se objevila naděje. Ellie byla totiž pokousána infikovaným člověkem a vypadá to, že je proti houbě imunní. Teď jen zbývá dostat ji k těm správným lidem, aby mohlo lidstvo dostat svou druhou šanci. Jenže po strastiplné a dlouhé cestě se zdá, že mrzutý Joel musí děvče znovu zachránit. Vědecký experiment, který by mohl zachránit svět, by totiž znamenal pro děvče smrt, a to Joel nemůže připustit.

Seriál rozhodně zaujme i ty, kdo si na zombíky a apokalypsu nepotrpí. Je v něm totiž mnohem víc. Je to silný příběh, který bliká jako malé světlo naděje v hluboké tmě.

(český dabing)

Netflix

Chytrý fešák v bouráku – Advokát přichází s další desetidílnou sérií

Je sympatický, trochu rebel, chytrý a zábavný. Nová řada amerického seriálu Advokát potěší na Netflixu fanoušky herce mexického původu Manuela Garcia-Rulfoa, který v seriálu (hodnoceném 79 %) ztvárnil roli advokáta, jenž jezdí v ohromném Lincolnu a který dokázal využít naplno druhou šanci k tomu, aby se vrátil zpět k profesi, v níž je hodně dobrý.

A protože sám ví, že není bez chyb, pomáhá rád takovým klientům, kteří jen složitě shání pomoc, a dokáže jim změnit život.

(český dabing)

 SkyShowtime

Okno do života chlapíka, kterého rádi potkáte na velkém flámu, ale v životě se mu raději vyhnete – nový polský seriál Stále tady

V novém polském seriálu je v centru dění talentovaný spisovatel, který právě zdolává životní hranici 40 let. Franek Czulkowski alias „Czuly“ je vyhlášený playboy, městská legenda a trochu snílek, který má problém existovat v reálném světě. Zato v jeho fantastickém světě, který vkládá do svých knih, je dokonalý a dokáže do něj strhnout davy čtenářů svých knih. Czuly je nezodpovědný pařmen, který nesmí chybět na pořádné party, ženy jen těžce odolávají jeho duši bezstarostného mladíka, ale jen on sám ví, jak moc nejistý a ztracený je v moderním světě.

(český dabing)

Prima+

Trocha ochlazení z Norska – to je hrdinský příběh Dvanáctý muž

Snímek Dvanáctý muž z roku 2017 má slibné divácké hodnocení (77 %). Film kromě napětí nabízí také hodně výrazné ochlazení. Jak se svěřil hlavní hrdina Thomas Gullestad, před natáčením si nacvičoval strnulé výrazy, aby působil věrohodně, že je mu zima. Nakonec nemusel nic předstírat – během natáčení trpěl i omrzlinami, protože zima se vyšplhala k -30 °C.

Napínavý a silný příběh vypráví o cestě 12 mužů na rybářské bárce do Norska. Píše se rok 1943 a jejich úkolem je sabotovat německé základny. Byli na to vycvičeni v Británii a vezou si tuny výbušnin a dalších potřebných věcí. Jenže při střetu s německou hlídkovou lodi nemají šanci. Jeden muž je zabit, 10 dalších je zajato. Film je příběhem toho dvanáctého, kterému se podaří uprchnout. Jeho cesta vede do Švédska, ale v patách jsou mu vojáci Wermachtu, a to v čele s velitelem SS, který má nebezpečnou pověst. To vše je inspirováno skutečným příběhem.

(český dabing)

Švédsko, Dánsko a Německo spojilo v roce 2018 síly kvůli zajímavému životopisnému projektu Zrodila se Astrid

Stala se inspirací pro několik generací dětí, kterým zpestřila dětské roky a probudila v nich hravost, zvědavost a fantazii. To byla Astrid Lindgren, spisovatelka, která napsala příběh Pippy Dlouhé punčochy, Emila z Lönnebergy, Dětí z Bullerbynu a mnoho dalších. Je třetí nejpřekládanější světovou autorkou knih pro děti.

Jako mladá dívka pracovala v redakci Vimmerby Tidning, kde se zamilovala do svého šéfa a otěhotněla. On byl o třicet let starší. Astrid se rozhodla dítě přivést na svět sama a odjela do Kodaně, kde mohla porodit, aniž by musela uvádět jméno otce. Syn žil první roky u pěstounů, tedy do doby, než Astrid poznala svého osudového muže.

(český dabing)

Voyo

Šestidílná česká kriminální série Sever Roberta Sedláčka je diváky označená jako nadprůměrně zdařilý konspirační thriller z roku 2019

Nadějný mladý kriminalista věří ve spravedlnost a nehodlá přehlížet korupci svých nadřízených. To se mu ale nevyplatí. Bude to právě on, kdo bude muset své jednání obhájit. Životní lekce nebude zadarmo.

Dramatická série je zasazena do atraktivního prostředí policie a obsahuje několik dějových linek a zvratů. Trochu temnější atmosféra připomíná severské detektivky. Hrají: Mádl, Křenková Benoni, Havelka, Novotný, Pechlát

(česky)

Ondřej Sokol: Celebrity

Ondřej Sokol poprvé v roli stand-up komika, tedy tak, jak ho neznáte. Ve svém novém stand-up comedy (2023) představení se s diváky odvážně podělí o své zážitky ze soukromí a historky z natáčení, ale i o to, co zažil při moderování a v lékařské ordinaci.

(česky)

Zdroje článku: