Kino z gauče: Nově přidané projekty na Netflixu, HBO MAX, SkyShowtime, Prima + a Voyo, které mají český dabing

Kino z gauče: Nově přidané projekty na Netflixu, HBO MAX, SkyShowtime, Prima + a Voyo, které mají český dabing
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejvíce nových filmů a seriálů nabízí Netflix a hodně novinek rozjíždí v předpremiérovém vysílání i Prima+ a Voyo, kde je český jazyk ve většině případů samozřejmostí.

Netflix

Příliš krátký život: Případ Izabelly Nardony, krimi dokument, Brazílie

Pětiletá holčička zemře po pádu z bytu svého otce. Její matka pak vyrazí do boje za spravedlnost a strhne na sebe pozornost celé země.

Mladé manželství plné ideálů vzalo brzy za své a skončilo rozvodem. Dokument se snaží odhalit, jak to bylo s malou Izabelou, kterou si bral její otec na víkendy, kdy si užívala společnost nevlastních sourozenců. Jenže jednoho dne se stala tragédie a děvčátko vypadlo z okna, kde někdo vystřihl otvor v bezpečnostní síťce.

Měl otec důvod se bývalé manželce mstít takovým způsobem? Sám tvrdil, že byl v domě zloděj, ale proč by zabíjel tak malé děvče? Jak se odkrývají karty, na povrch vyplývá, že otec už nechtěl platit alimenty, protože potřeboval peníze pro další děti. Podobné problémy se objevují napříč zeměmi a znovu zpochybňují schopnost mnoha lidí dobře děti vychovat až do dospělosti.

HBO Max

Můj románek s manželstvím, animovaný filmm USA / Lotyšsko / Lucembursko

Překvapivý snímek, který se divákům nabídne spíš náhodou nebo podle vyhledávače. Animace je trochu netradiční, ale rozhodně zajímavá. Film si pohrává s tradičním pohledem na ženu v manželství, na její práva a léty zažité předsudky. Chytře a vtipně napsané dialogy dávají filmu dynamický spád.

Mastema – Anděl zkázy, horor, Francie / Belgie

Po traumatické nehodě během hypnózy opouští mladá lékařka Louise Wilmens velkoměsto a otevírá novou ambulanci ve vesničce Aubrac. Touží uniknout minulosti. Věci však nejdou podle plánu.

Vše změní neodbytný pacient Theo Liblis, prostý osamělý farmář, kterého trápí děsivé vidiny a sny. Během hypnózy lékařce odpovídá neznámým, starobylým jazykem. Louise se zde pouští do boje se zlem, mnohonásobně přesahujícím limity jejího oboru. Horor, který se nebojí označení „béčkový“, má tu správnou atmosféru plnou napětí.

SkyShowtime

Smyčka času, thriller, USA, pilotní díl, v natáčení se zatím nepokračovalo

Film se točí kolem týmu vojenských agentů a civilních vědců, kteří musí použít netestovanou technologii k návratu časem, aby pozměnili minulé události, a tak se postarali o jinou budoucnost. Hrozí totiž drtivý teroristický útok. Celé dílo nepůsobí extrémně propracovaně, ale na druhou stranu to není úplně špatné. Třeba se ještě někdy tvůrci k natáčení seriálu rozhodnou vrátit. Dochází totiž nápady. Hraje se o devět milionů lidských životů.

Voyo

Zabijákova žena & bodyguard, akční komedie, USA

Michael Bryce, osobní strážce toho času bez licence, plánuje klidný odpočinek, jeho osobní terapeutka mu používání zbraní na nějaký čas dokonce zakázala. „Žádné bodyguardování," nakáže mu psycholožka a pošle ho na prázdniny k moři, kde si mají jeho pocuchané nervy odpočinout. Jakmile ale nazuje papuče a otevře si knížku, předsevzetí a klid jsou fuč. Během vteřiny se ocitne uprostřed divoké přestřelky, které vévodí manželka jeho nedávného chráněnce, nájemného zabijáka Dariuse Kincaida. Než se rozkouká, je proti své vůli znovu ve službě. Nejdříve je potřeba zachránit Kincaida ze spárů pomstychtivých mafiánů, hned nato dostane prapodivná trojice za úkol zachránit celou Evropu. Svůj maniakální plán totiž spřádá arcipadouch v podání Banderase.

Souboj na talíři, zábavný seriálový dokument, od 2021

záběry z dokumentu
záběry z dokumentu | Zdroj: TV Nova

To, že je Česko zemí chutí, divákům dokážou kuchaři na cestách ve třetí řadě oblíbeného gastronomického bedekru TV Nova Souboj na talíři. Oblíbení kuchaři Jan Punčochář a Přemek Forejt se opět vydají napříč republikou a navštíví výtečné podniky.

Prima+

Apatykář Melchior: Znamení čarodějnice

Děj se odehrává ve středověkém Tallinu. Stejně jako v předchozím dílu je apatykář Melchior asistentem soudce, kterému pomáhá s objasněním vražd, ke kterým ve městě došlo. Noční hlídač je vyděšen duchem tragicky zesnulé dívky – před 12 lety se ve studni na zahradě jednoho domu utopila mladá dívka Dorotea Gosvinová, dcera bohatého obchodníka. Jejím tehdejším přítelem byl Till, syn obchodníka Bruise. Dojde k několika dalším, podezřelým úmrtím – je zavražděna prostitutka a její přítel, kteří chtěli utéct z města.

Na platformě je i film Apatykář Melchior: Tajemství tallinského vězně.

Zdroje článku: