Kingsman: Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly

Kingsman: Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zapomeňte na agenty s nulami a připravte se na úplně jiné špióny. Tajná služba Kingsman je plná nejschopnějších lidí a pravých anglických gentlemanů. Jak mezi ně zapadne nováček z ulice, který je jednou nohou v kriminálu?

Nečekaně dobře! „Eggsy“ se stává nejlepším z nejlepších a opakovaně zachraňuje svět ve dvou neokoukaných akčních komediích Kingsman: Tajná služba a Kingsman: Zlatý kruh.

Kingsman: Tajná služba

Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě.

Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy“ Unwin (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu.

V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman, superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou.

A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář, který nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho?

Na Prima Cool 14. dubna večer.

Kingsman: Zlatý kruh

Fotogalerie

V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Rok poté, co zachránil svět, se Eggsy stal ostříleným, plnohodnotným členem tajné služby. Ale když je centrála Kingsmanů nečekaně zničena, celý svět se stává rukojmím tajuplného drogového impéria Zlatý kruh. Eggsy a Merlin (Mark Strong) jako jediní přežili. Podle protokolu zamíří do Spojených států amerických, kde spojí síly se spřátelenou špionážní organizací Statesman. Po počátečním nedorozumění se typicky americky sebevědomí agenti Tequilla (Channing Tatum), Ginger Ale (Halle Berry) a Jack Daniels (Pedro Pascal) stávají vítanou posilou. Agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a znovu zachránit nejen svět, ale i uneseného Eltona Johna.

Na Prima Cool 21. dubna.

Zajímavosti:

Akční špionážní komedie Kingsman: Tajná služba vznikla podle komiksu britského scenáristy Marka Millera (Kick-Ass: Nářez, Ultimates, Mrtvý nebo živý, Superman: Rudá hvězda).

Oba filmy režíroval Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men: První třída, Hvězdný prach, Po krk v extázi, Podfu(c)k, Sbal prachy a vypadni).

Matthew Vaughn je zároveň spoluautorem scénářů k obou filmům.

První díl Kingsman: Tajná služba utržil po celém světě 414 miliónů dolarů a je Vaughnovým komerčně nejúspěšnějším filmem.

Druhý díl Kingsman: Zlatý kruh utržil po celém světě 410 miliónů dolarů.

Film Kingsman: Tajná služba vzniknul díky tomu, že se režisér Matthew Vaughn sešel s autorem komiksové předlohy Markem Millarem v baru. Shodli se, že současné špionážní filmy jsou příliš vážné a rozhodli se s tím něco udělat.

Samuel L. Jackson přijal roli hlavního padoucha částečně proto, že si dlouho přál zahrát ve filmu s Jamesem Bondem. Roli vzal jako skvělou příležitost hrát velkolepého bondovského padoucha. 

Kingsman: První mise

Skupina nejhorších tyranů a kriminálníků v dějinách lidstva, včetně notoricky obávaného zloducha Rasputina (Rhys Ifans), vymyslela ďábelský plán. Rozpoutá ničivou válku, jakou svět ještě neviděl a která připraví o život miliony lidí. Ale naštěstí je tady špionážní organizace Kingsman. Její členové, kteří přísahali postupovat podle nejpřísnějších zákonů etiky a morálky, jsou špičkově vycvičení špioni maskovaní jako obchodníci s galanterií. Zakladatel organizace Vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) je pevně odhodlán zastavit krvavý masakr za každou cenu. Proto přijímá nového člena Conrada (Harris Divkinson). Mladý hrdina má pomoci nasměrovat vývoj dějin vstříc zářné budoucnosti.

Fotogalerie

Zajímavosti:

Film je součástí série Kingsman a jeho děj se odehrává před událostmi z filmu Kingsman: Tajná služba a Kingsman: Zlatý kruh. Zaměřuje se na několik klíčových zvratů první světové války a vypráví příběh o vzniku tajné špionážní organizace Kingsman.

Hlavní role hrají Ralph Fiennes a Djimon Hounsou.

Kingsman: První mise je už čtvrtý film, který režisér Matthew Vaugh natočil podle komiksové předlohy Marka Millara. Kromě dalších dvou dílů série režíroval také film Kick-Ass.

Hlavním zloduchem filmu je Rasputin. Postava, kterou hraje Rhys Ifans, byla inspirována skutečnou historickou osobností. Grigorij Jefimovič Rasputin byl sibiřský mužik, léčitel a mystik, který na přelomu 19. a 20. století získal obrovský vliv u ruského carského dvora.

První panoramatické záběry válečných zákopů a hromad použitých nábojnic jsou převzaty ze skutečných fotografií pořízených během Bitvy na Sommě. Krvavý válečný střet, který probíhal od července do listopadu 1916 a skončil bez jasného vítěze, si vyžádal životy asi 700 tisíc britských a francouzských vojáků a 550 tisíc německých vojáků. Jenom během prvního týdne bitvy bylo vystřeleno více než milión nábojů a neustávající kulometná palba kosila celé prapory vojáků.

Film už bohužel nedosáhl na výdělky a hodnocení svých předchůdců.

V premiérovém vysílání ho uvádí Prima Cool 28. dubna večer.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text