Kapitánka Jana Vinická ze seriálu Policie Modrava vyřeší každý krimi případ ze Šumavy

Kapitánka Jana Vinická ze seriálu Policie Modrava vyřeší každý krimi případ ze Šumavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kapitánka Jana Vinická v podání herečky Soni Norisové se stala hlavní tváří kriminálního seriálu Policie Modrava, který řeší zločiny z Kašperských hor a z okolí Šumavy. Pilotní díl mohli fanoušci českých krimi seriálů vidět už v roce 2008, další díly byly z finančních důvodů natočeny až o několik let později.

Jana Vinická si získá přízeň svých spolupracovníků i diváků u televizních obrazovek

Po tom, co jsme mohli vidět herečku Soňu Norisovou v roli kapitánky Jany Vinické, nepochybujeme o jejím obsazení. Zde to byla opravdu dobrá volba režiséra Jaroslava Soukupa, který se proslavil mimo jiné například trilogií Byl jednou jeden polda s Ladislavem Potměšilem v hlavní roli.

Jana Vinická v podání Soni Norisové si dokázala získat důvěru nejen svých spolupracovníků v Kašperských horách, nýbrž si ji oblíbili také diváci, kteří seriál vlastně zachránili. Už na začátku se potýkal s problémy a kdyby neměl tak velký divácký ohlas, určitě by se v dalších dílech nepokračovalo.  

Jana Vinická je velmi pracovitá policejní kapitánka, která z osobních důvodů opouští své původní místo v Plzni, aby nastoupila na uvolněné místo velitele policejní stanice Modrava. Jako nováček a žena se na začátku potýká s nedůvěrou a nepřijetím stávajících pracovníků na stanici.

Začátky jsou opravdu těžké a diváci se mohou dokonale vžít do této ne úplně příjemné situace. Protože však Jana Vinická žije hlavně prací, může a dokonce musí tuto nepříjemnost odsunout stranou, aby mohla řešit kriminální případy, které nepočkají. Jak se ukáže, je Jana Vinická opravdu schopnou policistkou a její pracovní nasazení jí může leckdo závidět. Postupem času se nepříjemná pracovní atmosféra pročišťuje a Jana Vinická získává potřebný respekt svých podřízených.

Nejčastěji pracuje v týmu s majorem Václavem Koutným v podání Jaroslava Satoranského a s poručíkem Kamilem Sedláčkem, kterého hraje Filip Tomsa.

Soňa Norisová v roli kapitánky Jany Vinické, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jana Vinická řeší pokaždé jiný případ

Fanoušci kriminálního seriálu Policie Modrava ze šumavského prostředí se mohou každým dílem těšit na úplně jiný případ, který se zápalem řeší Jana Vinická se svým týmem. Vůbec poprvé se Soňa Norisová v roli kapitánky Jany Vinické objevila 9. října 2011, kdy byl odvysílaný pilotní díl. Celá první řada se však odvysílala až na jaře roku 2015. Druhá řada seriálu byla odvysílána na podzim roku 2017. Třetí řada seriálu Policie Modrava, ve které opět nechybí Jana Vinická, se na televizních obrazovkách objevila na podzim roku 2019.

Diváci se mohou těšit na čtvrtou řadu, kterou budou moci zhlédnout v roce 2022. Kromě výše zmíněných postav je Jana Vinická v kontaktu i s pošťačkou Květou Válkovou, kterou v kriminálním seriálu hraje Jana Boušková.

 

Zdroje: