Jana Švandová z Ulice slaví dnes narozeniny

Jana Švandová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si na sekretářku ve firmě Království hraček Zdenu Čistou? Její představitelce Janě Švandové scénáristé předepsali romantický osud. Velkou část svého života byla tajně zamilovaná do svého šéfa Krále. Ten jí však její lásku nikdy neopětoval, protože miloval svou ženu Marii (herečka Alena Vránová). Víte, že herečka Jana Švandová oslaví 3. července 75 let? 

Jana Švandová jako šedá myška Zdena Čistá 

Navenek vypadala nenápadně, přitom uvnitř Zdena Čistá prožívala velké emoce, které by vydaly na celou knihu. A i tu knihu nakonec vydala. Ale hezky od začátku. Zdenu Čistou jste mohli v Ulici vídat od samého začátku, tedy od roku 2005. Pracovala v zavedené firmě na výrobu dřevěných hraček jako sekretářka.

Vlastně i díky Zdeně Čisté to ve firmě tolik klapalo. Zdena byla zásadová a dobře organizovaná. Působila dojmem šedé myšky, avšak uvnitř žila bohatým životem. Tajně milovala svého šéfa Václava Krále (herec Radoslav Brzobohatý). Ten, ačkoliv se k ní choval hezky, její lásku nikdy neopětoval.

A tak Zdeně nezbývalo nic jiného, než své pocity napsat do deníčku. Tajný deník Zdeny Čisté náhodou objevila žena Václava Krále Marie, když Zdenu nečekaně ve firmě zastupovala. Místo toho, aby ji to pohoršilo, doporučila Zdeně, aby svůj deník vydala jako knihu. Kniha s názvem „Můj život s Králem” se opravdu uchytila a stala se bestsellerem. 

Kadeřník David proměnil Zdenu Čistou k nepoznání 

V souvislosti s vydáním své knihy se Zdena Čistá rozhodla navštívit kadeřníka a do parády si ji vzal pozorný kadeřník David (herec Martin Dejdar), který byl známý svou pozorností ke svým zákaznicím. Podařilo se mu Zdenu Čistou proměnit ze šedé myšky v atraktivní dámu. I do něj se Zdena jednu chvíli zamilovala.

Brzy jí však došlo, že David je zkrátka takový ke všem zákaznicím. Otevřel jí však oči a Zdena začala znovu žít. Na vztah Zdeny a Davida jednu dobu dokonce žárlila Ingrid, která chtěla Davida jen a jen pro sebe. 

Zdena Čistá je v Ulici dobrým příkladem ženy, který se nějakým způsobem uzavřela do sebe a vnějšímu světu přestala věřit. K tomu, aby znovu otevřela své srdce, potřebovala nějaký impuls. Vydaná kniha a změna vzhledu byla jednoznačným signálem k tomu, aby hodila svou minulost za hlavu a konečně začala žít bohatý a smysluplný život. 

V podobné platonické lásce poslední dobou lítal i Lumír Nykl. Ten si podobně jako Zdena Čistá vysnil svůj romantický vzor, kterým se pro něj stala Diana Rytířová (herečka Barbora Seidlová). Ta ho velmi brzy vrátila zpátky na zem. Společně s dárkem odmítla i Lumíra, což ho pochopitelně vzalo.

Nešťastnou lásku v Ulici zažila také Tereza Jordánová, když ji nakonec odmítl architekt Roman. Odmítnutá byla také Lída Farská, která se zamilovala do kadeřníka v salonu, ve kterém pracovala její máma. Ten ji však odmítl kvůli své odlišné sexuální orientaci. 

Zdroj článku:
  • Autorský text