Ivan Mládek stvořil monstrum – ženu tak ošklivou, že rozesmívá lidi už svým vzhledem

Ivan Mládek stvořil monstrum – ženu tak ošklivou, že rozesmívá lidi už svým vzhledem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lenka Šindelářová vytvořila celou řadu hereckých rolí, většinou v seriálech, ale její práci úplně zastínila podivně vypadající postava, která na vystoupeních doprovázela Ivana Mládka. Nikdo v ní nevidí herečku ze Sanitky, z Pojišťovny štěstí nebo Jetelína.

A už vůbec si ji nespojíte s jejím bývalým slavným manželem, zakládajícím členem kultovní rockové kapely Katapult, se kterým vychovala syna Michala, taktéž muzikanta. Manželství sice nevydrželo, ale Lenka je považovaná za jednoho ze zakládajících členů Katapultu. Asi to v mládí uměla pořádně rozpálit.

Ivan Mládek má opravdu bizardní smysl pro humor, když se obklopuje ženami ošklivými jako noc. Ani Lenka Plačková rozhodně svým pohledem přes tlusté brýle, zhotovené asi ze dna limonádových lahví, nikoho neokouzlila. Ovšem tam šlo alespoň doufat. U Kalamity Jane, jak se Šindelářové říkalo, byla její ošklivost opravdu propracovaná. Oblečení jako z popelnice, řídké vlasy podivného střihu a make-up asi dělaný uhlím.

A i s takovým vzhledem se Šindelářová dokázala proslavit. V Banjo Bandu Ivana Mládka byla hvězdou. Bavit vás mohla třeba v Čundrcountryshow, Country estráda či Panoptikum Ivana Mládka. Zájem o ní byl tak velký, že dostávala nabídky i od jiných komiků.

S jejím „rafinovaným líčením" se jen těžce odhaduje, kolik má vlastně let. Roky ve své roli vypadá úplně stejně, ale podle dostupných zdrojů je jí teprve 68 let.

O soukromém životě herečky se toho moc neví. Celý život se pohybuje v showbyznysu a jistě se naučila, jak být neviditelná. A má jednu velkou výhodu. Není tak hrozně ošklivá jako Kalamity Jane, takže si stačí umýt ten uhelný prach, hezky se učesat a obléct si normální, čisté oblečení a nikdo v ní to podivně vyhlížející stvoření, které vypadá, jak by na zemský povrch vystoupilo z nitra země, hledat nebude.

Zdroje článku: