Henry z Ulice stále čeká na svou milou

Henry z Ulice stále čeká na svou milou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Henry Rettig, stálá posila hospody v seriálu Ulice, rád zůstává mimo hlavní centrum děje. I on se však dostal do nepříjemné situace, když se zamiloval do Ivany Drápalové. Pamatujete si, jak jejich vztah dopadl?

Jdete také k Henrymu na jedno?

Hospoda, místo setkávání, radostných zážitků i dramatických okamžiků. Úkryt a druhý domov štamgastů. První štace na cestě do práce, poslední zastávka před návratem domů. Někteří věrní hosté již svoji oblíbenou hospodu nenavštíví. Rýpavý Lojza Navrátilek (v podání Zdeňka Hesse), tichý štamgasta hraný Michalem Hofbauerem, již odešli na pravdu boží. Ale hospoda U Jindřicha je stále centrem dění a o hosty nemá nouzi.

Za tu dobu už také zažila perné chvíle, nesčetné hádky, rvačky a dokonce střelbu. Jáchym (Rostislav Novák) byl psychicky labilní a v momentu záchvatu vzteku měl bohužel k dispozici střelnou zbraň, kulku schytal Martin Maléř (Tomáš Dastlík). Na druhou stranu se zde konal nespočet oslav, svatebních hostin nebo třeba turnaj v šipkách.

Ač už se v podniku vystřídalo nespočet číšníků, kuchařů i majitelů, vzpomeňme alespoň na Květu Vavruškovou (Naděžda Chroboková-Tomicová) nebo nynější majitelku Kateřinu Dubovskou (a její představitelku Martinu Randovou), jedna postava je v hospodě od jejího vzniku a obyvatelé Ulice si ani nedokážou představit, že by odešla, jelikož jejich oblíbená věta by ztratila smysl, věta „Jdu k Henrymu.“

Nešťastná láska

Henry Rettig (Daniel-Fleischer Brown) je miláčkem celé Ulice. Pochází z Ameriky, ale štěstí našel až v Česku, kde založil hospodu U Jindřicha, v níž pracuje doteď jako číšník. Henry je stabilní základnou celé Ulice, střídá se klientela, zaměstnanci, ale on zůstává. Sice nerozumí všem českým zvykům, ale nezkazí žádnou legraci a je to pravý gentleman. Působí nenápadně, oproti ostatním postavám nedostává tolik prostoru, ale věřte, že kdyby odešel, zanechal by v Ulici nepřehlédnutelné prázdné místo.

Martin Maléř (Tomáš Dastlík), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Do jedné významné dějové linky se však přimotal. Seznámil se s Ivanou Drápalovou, která se chtěla zdokonalit v angličtině a Henry ji jako rodilý mluvčí nabídl pomoc. Během pilování angličtiny se do sebe zamilovali a prožívali velmi intenzivní vztah, který však osud vystavil těžké zkoušce. Ivana Drápalová (v podání Vilmy Cibulkové) je matkou Lenky Drápalové, kterou dlouhá léta neviděla. Ivana přivedla do Ulice chaos a tragédii.

Úmrtí Kláry Peškové (Hana Ševčíková) přineslo mnoho otazníků.

Spadla ze schodů omylem, nebo jí někdo pomohl?

Z vraždy byl podezříván Jarda Hejl (Martin Hofmann), ale nakonec se přiznala Ivana. Protože se jednalo o neúmyslné zabití, byla vyšetřována na svobodě a odsouzena ke třem rokům nepodmíněně.

Henry během vyšetřování prokázal, že je opravdu rovný a věrný muž. Svoji přítelkyni neodsoudil, naopak ji slíbil, že až ji propustí, bude stát před věznicí. A čeká doteď.

Trochu stranou dění

O osobním životě Henryho bohužel není mnoho známo a je škoda, že nedostává více prostoru. Možná jako jediná postava je oblíbený v celé Ulici a díky nekonfliktní povaze a smyslu pro humor je schopný se s kýmkoliv domluvit a tlumit občasné hospodské vášně. Navíc dokáže držet slovo a je ochotný vždy pomoc. Kéž by bylo takových lidí více.

Zdroj: