Henry Retting z Ulice, Daniel-Fleischer Brown

Henry Retting z Ulice, Daniel-Fleischer Brown
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Daniel-Fleischer Brown hrál v seriálu Ulice již od prvního dílu a pravidelně bavil diváky tohoto pořadu až do třinácté série. V Ulici ztvárnil postavu Henryho Rettiga, který je majitelem restaurace U Henryho.

Daniel-Fleischer Brown se narodil v Kanadě v roce 1967. V České republice žije od roku 1999 a motivací k přestěhování pro něj byla láska k Češce, kterou si později vzal za manželku. Vystudoval klasické divadlo a komedii dell´arte. K divadlu se Daniel dostal už na střední škole ještě v Kanadě. Nevěnoval se ale pouze herectví, zamiloval si také divadelní režii. Na svém kontě má zhruba 35 inscenací v Americe i v Čechách. Režíroval například shakespearovské hry Jak se vám líbí nebo Hamlet.

Daniel se nevyhýbal ani filmovému herectví. V roce 2000 byly uvedeny do kin americké filmy Crackerjack 3 nebo Fatal Conflict, ve kterých ztvárnil menší role. O dva roky později dostal příležitost zahrát si vedle hollywoodských hvězd Bruce Willise a Colina Farrella ve filmu Hartova válka. V Česku byl pak obsazen do historických dramat Colette a Milada.

Od roku 2005 vysílá televize Nova oblíbený seriál Ulice, do nějž byl prostřednictvím castingu Daniel vybrán pro postavu Henryho Rettiga, hospodského, ke kterému se chodí protagonisté svěřovat se svými každodenními problémy.  V roce 2018 si Brown střihnul epizodní roli v českém seriálu Petra Zelenky Dabing Street. Fanoušci amerických seriálů měli dále možnost herce zahlédnout v menších rolích v sériích Tráva nebo Tři mušketýři.

Zdroj článku:
  • Autorský text