Zlatá labuť: Petrova absence ve vedení obchodu se citelně dotkne úplně všech

Zlatá labuť: Petrova absence ve vedení obchodu se citelně dotkne úplně všech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S Petrem jsme se rozloučili, když se ozval výbuch z výtahu, kterým odvážel krabici s bombou. Přestože zranění byla vážná, s nejlepšími lékaři absolvoval operaci a začal se zase uzdravovat. Jenže to bude nějaký čas trvat, a tak si mezitím Irena a Bouchner řeší věci po svém.

Bára se o Petra strachuje, ale nikdo jí žádné informace nechce dát. Až na Lukáše, který si vždy dělá vše podle sebe a Ireny se nebojí, přestože ta by si to přála. Irena využívá dočasné bratrovy indispozice a píše Markétě jeho jménem dopis, kde se omlouvá a chce manželství urovnat. Věci se jí začnou komplikovat, když se Petr vrací do domácího ošetření. To rozhodně nemůže potřebovat, a tak začne tlačit na Rudolfa a jeho německou doktorku, aby jí pomohli se Petra zbavit, jinak se ona zbaví jich.

Irena a Lukáš
Irena a Lukáš | Zdroj: TV Nova

Doktorka tedy najednou usoudí, že Petrův stav je vážný a musí do sanatoria.

Irena má zajímavou debatu s Gruberem. Už nějakou chvíli pátrá po léku, který bere na pokyn své německé lékařky Rudolf. Teď ho totiž začal brát i její otec, kterému lék vůbec nedělá dobře. Lék je označený jako vojenský experimentální preparát a jinak se mu říká pervitin. Gruber je z nového produktu nadšený, protože vojáci, kteří pervitin užívají, mají mnohem lepší vojenský potenciál, bojují daleko intenzivněji a nevadí jim ani nedostatek jídla, zima a vyčerpání. Sice se objevují i poměrně děsivé studie, které ukazují dlouhodobý vliv pervitinu na lidský organismus, ale to nikdo řešit nechce. Hlavní je neohrožený německý voják.

Valerie Horká
Valerie Horká | Zdroj: TV Nova

Eva stále pátrá po Martinovi Kantorovi. Bojí se, že čím déle bude ve spárech Němců, tím těžší bude jeho návrat na svobodu. Nabídne se tedy Gruberovi, jenž její nabídku přijme. Jenže žádného slibu o propuštění se Eva nedočkala. Když ho opakovaně vyhledá, Gruber jí oznámí, že v té věci už nemůže nic udělat. Ale zase takový ničema to není, a tak se Martin za pár hodin ukáže v obchodě.

Mračna se stahují nad Valerií Horkou. Bouchner po ní chce, aby mu donášela, to ale odmítá. Jenže Bouchner to nevzdává a dá se dohromady s otcem Kristýny. Ten si přeje, aby se mu dcera vrátila domů a vedla domácnost. A je ochotný pro to udělat cokoliv. Valerii udá na policii, že udělala dceři potrat. Ta to vše u výslechu potvrdí, a to proto, aby ochránila dceru. Její osud tak asi nabere na dramatičnosti a bude zajímavé sledovat Kristýnu, zda se zvládne otci postavit.

Zdroje článku: