Jaroslav Hejl z Ulice, Martin Hofmann

Jaroslav Hejl z Ulice, Martin Hofmann
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Český herec Martin Hofmann hrál v seriálu Ulice od samého začátku, tedy od roku 2005. Zahrál si postavu Jaroslava Hejla, který byl konstruktérem a obchodním ředitelem ve firmě Království hraček. V seriálu se objevoval do roku 2017.

Divadelní a filmový herec Martin Hofmann se narodil v Českých Budějovicích 31. března 1978. Poprvé se s herectvím seznámil v dramatickém kroužku, který vedla herečka Jana Hlaváčová. Definitivně se pro hereckou kariéru rozhodl v posledním ročníku gymnázia a podal si přihlášku na obor činoherní herectví na DAMU. Po maturitě nastoupil na DAMU, kterou absolvoval pod vedením skvělých hereckých pedagogů (Boris Rössner, Miloš Horanský a Eva Salzmannová) a v roce 2000 ji také úspěšně zakončil.

Na divadelních prknech se Martin začal objevovat již během studií. Hostoval v divadle Rokoko a hned po absolvování na DAMU do divadla nastoupil do stálého angažmá.  Jako hostující herec pak působil v mnoha českých divadlech. Zahrál si v různých inscenacích v Divadle Bez Zábradlí, v Divadle Radka Brzobohatého, v divadle Viola, v Divadle v Řeznické nebo v Divadle Palace. K srdci nejvíce Hofmannovi přirostla spolupráce s Divadelním spolkem Kašpar, kde od roku 2006 pravidelně ztvárňuje hlavní roli v Cyranovi z Bergeracu, dále zde hraje v Dostojevského dramatu Běsi nebo ve hře Něžná je noc.

Martin Hofmann vyniknul též v rolích filmových a televizních. Televizní diváci mohli na svých obrazovkách Martina vídat především na přelomu milénia. Čeští režiséři jej obsazovali do různých rolí například ve filmech Smrt pedofila, Hanele nebo Perníková věž. V roce 2019 se pak objevil v úspěšných filmech Ženy v běhu či Teroristka, kde ztvárnil jednu z hlavních rolí.

V roce 2017 Hofmanna obsadila autorská dvojice Jan Prušinovský – Petr Kolečko do seriálu Trpaslík a o dva roky později se na televizních obrazovkách objevil kontroverzní seriál Most!, ve kterém herec ztvárnil jednu z hlavních rolí. Od roku 2005 Martin hrál v nekonečném seriálu TV Nova Ulice v roli Jaroslava Hejla. 

Když se Martin Hofmann nevěnuje divadlu či natáčení filmu, tráví čas bojovými sporty, které jsou už přes dvacet let jeho velkým hobby. 

Zdroj článku:
  • Autorský text