Godzilla vs. Kong (2020): Souboj titánů bude mít překvapivého vítěze

Godzilla vs. Kong (2020): Souboj titánů bude mít překvapivého vítěze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek režiséra Adama Wingarda Adam Godzilla vs. Kong prý rozhodně nebude remakem podobně nazvaného japonského trháku z roku 1962. Také konec by měl být mnohem výraznější a určit jasného vítěze. Spoluautor scénáře Michael Dougherty přitom naznačil, že bychom neměli podceňovat Konga, ačkoli vypadá jako mnohem slabší soupeř. 

Od doby příběhu Kong: Ostrov lebek (2017) gorila dospěla a vyvinula extrémní inteligenci, která z ní podle Doughertyho učiní nesmírně mocného titána. "Bude to téměř jako souboj Davida a Goliáše. Zpočátku se vám zdá, že Kong nemá proti Godzille šanci. Ale v průběhu děje se dočkáte několika překvapení," slibuje Dougherty. 

Pro fanoušky bojujících příšer je trochu zklamáním, že se premiéra dlouho avizovaného filmu neustále odsouvá. Pokud zástupci společností Legendary Entertainment a Warner Bros. opět nerozhodnou jinak, Godzilla vs. Kong půjde do kin 20. listopadu 2020. Proslýchá se, že si tvůrci dávají na tomto snímku mimořádně záležet; komerční neúspěch by totiž celou sérii MonsterVerse jednou provždy ukončil.

Co jste možná nevěděli: 

Postava Godzilly byla původně navržena jako metafora nukleárních zbraní. Japonští filmaři ji stvořili v poválečné době, kdy se země jen pozvolna vzpamatovávala z šokujících útoků na Nagasaki a Hirošimu. Vzhled kůže Godzilly byl inspirován jizvami a popáleninami přeživších obětí, její řev pak má navždy připomínat bolest a utrpení lidí zasažených radiací.