Filip Maléř z Ulice si zahrál v seriálu Chlap

Filip Maléř z Ulice si zahrál v seriálu Chlap
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli se seriál Chlap teprve rozjíždí, pro každý dosavadní díl se zdá typické řešení nového záhadného případu, jemuž obvykle přijde na kloub bývalý primář Ondřej Frank. Nejinak tomu bylo ve druhém díle nazvaném Selfie, kde si pacienta zahrál Marek Salvet známý jako Filip Maléř z Ulice.

Filip býval nesnesitelný spratek, ale polepšil se

Filip Maléř, jedna z postav oblíbeného seriálu Ulice, je synem Veroniky a Martina Maléřových a mladším bratrem Roziny. Po tátovi zdědil manuální zručnost, zájem o sport, ale i výbušnou povahu. Často se nechal až příliš snadno vyprovokovat ke konfliktu, během něhož reagoval velmi emotivně.

Stejně rychle ale dokázal na vzniklý spor zapomenout. Pro Kristýnu Volákovou představoval první velkou lásku, jenže jí zlomil srdce, za což mu její bratr Adam vyrazil zub. Filip si prošel nejedním těžkým obdobím.

Obzvláště ho poznamenal rozvod rodičů, načež musel začít bydlet s otcem a jeho přítelkyní Šárkou, k níž pochopitelně nechoval žádné velké sympatie. Tehdy nacházel oporu hlavně u dědy. Přerušil studium na gymnáziu a začal se věnovat tomu, co ho opravdu zajímalo – truhlařině.

Tomáš Dastlík - Martina Maléř, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Od té doby ho vlastně už v Ulici nevídáme. Veronika se o něm jen čas od času zmíní. Do pamětí diváků se nicméně zapsal hlavně jako nesnesitelný spratek plný vzdoru, jenž si někdy koledoval o pořádnou facku. Veroničin kolaps ho naštěstí přiměl zanechat pubertálních vrtochů. Nejenže začal mámě víc pomáhat, ale pokoušel se mírnit i nevhodné chování svých spolužáků.

V seriálu Chlap bojoval Marek Salvet se záhadnou nemocí

Marek Salvet si zahrál už v několika seriálech. Kromě Ulice jste ho mohli vidět např. v Modrém kódu nebo Specialistech. Nedávno se objevil jako hlavní postava druhého dílu seriálu Chlap. Epizoda s názvem Selfie se točí kolem záhadně nemocného mladíka, jehož hraje právě – nezvykle blonďatý – Marek Salvet.

Zmíněný chlapec zjevně vyhledává potíže a nebezpečná místa, z nichž by mohl pořizovat fotky a zveřejňovat je na Instagramu. Vydělává si tak slušné peníze, které potřebuje, aby zaopatřil mámu svého zatím nenarozeného dítěte. Představa, že se stane otcem, ho však naplňuje strachem.

Každou chvíli kolabuje a nikdo není schopen zjistit, proč se tak děje. Pouze bývalý primář Frank tuší, že chlapec něco skrývá.

Poté, co jsou oba hospitalizováni na stejném pokoji, se docela sblíží. Pro Franka, jenž zapomněl posledních dvanáct let svého života, jsou všechny moderní vymoženosti nové – včetně tabletu, který mu přinesli, aby neměl dlouhou chvíli, a telefonu, s nímž mladík neustále pořizuje další „selfíčka“.

Právě prostřednictvím jedné takové fotografie učiní Frank později zásadní zjištění, díky němuž chlapci zachrání život. Zároveň mu domluví a dodá mu potřebnou kuráž, aby dospěl a zodpovědně přijal roli táty. Pro mladíka tak všechno dopadne šťastně.

Zdroje: