Podnikatel Elon Musk si zahrál v Iron Manovi, podívejte se na trailer

Podnikatel Elon Musk si zahrál v Iron Manovi, podívejte se na trailer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni jistě znáte film Iron Man 2, všimli jste si ale někdy, že si v něm zahrál i známý inženýr a vynálezce Elon Musk? Koho si zahrál a proč ho do filmu obsadili?

Elon Musk je významný jihoafrický podnikatel, spoluvlastník internetového bankovnictví PayPal, zakladatel kosmické společnosti SpaceX a nyní na pozici CEO vede automobilku Tesla Inc. A ano, zahrál si také v Iron Manovi 2.

Ve které scéně se objevil?

Elon Musk se s Tonym Starkem (Robert Downey Jr.) ve filmu potkal před závodem Grand Prix v Monacu, kde byl jako divák. Samozřejmě ale hrál sám sebe.

"Those Merlin engines are fantastic." říká Tony Stark Muskovi, což v překladu znamená "Ty vaše motory Merlin jsou fantastické."

Ty ale opravdu existují! A hádejte kdo je vlastní? Merlin jsou raketové motory vyvinuté právě Muskovou společností SpaceX pro použití na raketách Falcon 1, Falcon 9 a Falcon Heavy.

V této scéně jsme ho sice mohli vidět jen okolo 5 vteřin, Muskův vliv na Iron Man filmy ale zasahuje ještě mnohem dále.

Jak se dále na filmech podílel?

Již v roce 2008, při natáčení prvního Iron Man filmu se Robert Downey Jr. s Elonem Muskem sešel, protože věděl, že je považován za reálného Iron Mana. Chtěl tedy zjistit, jak by Iron Man mohl ve skutečnosti existovat a vžít se tak lépe do své role. Musk ho tedy provedl továrnou SpaceX a udělal mu soukromou prohlídku. Od té doby spolu spolupracují a to se ve filmech také projevilo.

Ve filmu Iron Man 2 byly využity prostory SpaceX, kde je Elon Musk nechal natáčet, a to dokonce zadarmo. V prvním filmu navíc můžete vidět i Teslu půjčenou přímo od Muska.

Když tedy příště budete sledovat Iron Mana, všímněte si těchto zajímavých detailů, za kterými se ale skrývá delší příběh.