Eliška a Damián: Největší záporák seriálu si stěžoval jen na kostým

Eliška a Damián: Největší záporák seriálu si stěžoval jen na kostým
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý romantický seriál potřebuje pořádnou zápornou postavu. Jen díky ní mají kladní hrdinové daleko větší morální kredit a boj dobra a zla je vždy pro diváka atraktivní. A jsou herci, kteří už se smířili s tím, že role udatných princů, svůdníků a chrabrých hrdinů jdou mimo ně.

Jedním z nich je herec Milan Šteindler, který si moc kladných hrdinů nezahrál. Nemá k tomu prostě obličej. Na druhou stranu, role lotrů a poťouchlíků mu jdou skvěle a hraje je rád. V seriálu Eliška a Damián hraje správce zámku a panství. Za roky služby si získal důvěru knížete Adama a jeho ženy Terezie. Ti si nějak nevšimli, že je jejich správce pěkný manipulátor a snaží se ovlivňovat lidi ve svém okolí, aby měl ze všeho prospěch. Jak sám Milan Šteindler uvedl, jeho postava rozhodně u diváků sympatie nezíská.

Záporné postavy mu však nijak nevadí a je přesvědčený, že si je diváci velice dobře a dlouho pamatují. Také jde pro herce o pěknou hereckou výzvu. Natáčení seriálu ho mile překvapilo a věří, že diváci si jej opravdu užijí. Zajímavé jsou i texty, které jsou stylizovány do doby, v níž se seriál odehrává. Každé slovo má své přesné místo a nejde nahradit.

Postava správce napáchá v seriálu hodně zla a nejde o nějakého pohádkového správce, ale o skutečného zloducha, který se před ničím nezastaví.

Jediné, co nebylo na natáčení příjemné, byly dobové vrstvené kostýmy, které v horkých dnech, kdy se natáčelo, neposkytovaly moc komfortu. Navíc neměly žádné kapsy, což údajně v té době bylo normální. Nebylo tedy možné mít u sebe třeba text, brýle nebo telefon.

Další adeptkou na neoblíbenou postavu je Anežka Ruseová v roli pruské princezny Frederiky

princezna Frederika
princezna Frederika | Zdroj: FTV Prima

Frederika už je hodně odkvetlou princeznou, ale zná svou cenu. Manželstvím s Damiánem je politická věc, která má vytvořit silné spojenectví dvou silných rodů. Frederika bere domluvený sňatek jako hotovou věc. Není moc hezká, roky utíkají, a tak má nejspíš poslední možnost se vdát. A to navíc za takového fešáka, jakým je Damián.

Anežka Ruseová (36) si natáčení užívala, protože nevěřila, že by si ve svém věku ještě zahrála princeznu. Navíc je stejně jako všechny ženy, které si oblékly dobové kostýmy, nadšená z takové módy, která obnáší hodně vycpávek v dlouhých, bohatě zdobených šatech a samozřejmě paruky. Ženy v takovém případě snáší nepohodlí mnohem lépe než muži.

Zdroje článku: