Dnes v Ulici: Nevinné setkání v hospodě může zadělat na obrovský problém

Dnes v Ulici: Nevinné setkání v hospodě může zadělat na obrovský problém
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké to je, když ženu, která se nikdy necítila být nějak výjimečná, žádaná a okouzlující, začne obletovat dobře vypadající právník a šarmantní muž, o tom ví Iva své. Něco podobného by do sebe neřekla. Už vůbec ne, že bude mít mimo Vítka blízkého kamaráda. Za něco podobného by totiž manžela nejspíš roztrhla.

Zatímco Žofčiny rány se hojí, manželství Klímů krvácí 

Diváci, kteří Ulici sledují pravidelně, si moc dobře pamatují na první momenty, kdy se v Ulici objevil sympatický Robert Dušek. V tu dobu nikdo nečekal, že se v seriálu udrží tak dlouho. Jeho role vypadala spíše na epizodní. On však místo toho rozdmýchal jiskru vášně u Ivy. Tu manžel extrémně nikdy nezanedbával, přece jen jí ale mohl lichotit o něco více. A nejspíš proto je Robert tady, aby oběma připomněl, jak pevné musí být jejich manželství, aby tuhle zkoušku ustálo.

Žofčino sebepoškozování způsobilo rány nejen na jejím těle, nýbrž i v manželství Klímových. Nenápadně a plíživě se tady objevil problém, a to rostoucí vzájemné sympatie mezi Robertem a Ivou. Pro Roberta zkoušeného hysterickou saní byla Ivina pozornost jako pohlazení na duši. Tuhle hřejivou náruč a emoční stabilitu doma nikdy nepoznal. Není divu, že po ní zatoužil. Jenže na nevěru musí být dva. Co tedy doma chybělo Ivě?

Přemíra alkoholu je vždycky na škodu 

Iva Klímová vždy byla pečovatelkou rodinného krbu, která své touhy a přání více méně upozaďovala. Prioritní pro ni byla rodina, děti, manželství a práce. Iva nikdy nebyla lvem salónů ani pařmenkou. Jenže to se změnilo, když jí do cesty vstoupil protipól Vítka, Dušek. Robert je zatraceně sympatický a Ivě lichotí, že si k ní chodí pro rady. Každá žena by takového kamaráda brala. Proto se není čemu divit, když Vítek navrhnul, že by se Dušek mohl dát dohromady s Ditou. S ní? To v žádném případě! Jakoby Iva zapomněla, že ona si Roberta nárokovat nemůže.

Po tom, co odmítla jeho další cigaretu, ho s Jitkou úplně náhodou potkávají v hospodě, jak se krčí nad prací. Zrovna tam ho nečekala, ale Robert neváhá a obě dámy zve ke svému stolu. Pro oba je tohle možná osudový moment. Sklenice vína střídá další a Jitka Robertovi dokonce nabízí tykání. Atmosféra je značně uvolněná, když v tom si Iva vzpomene, že musí doma uvařit večeři. Už to vypadá, že se k těm dvěma pokušitelům nejspíš nevrátí, protože Vítek by ji za Duškem už nepustil. Jenže když dorazí domů, narazí akorát na podrážděného Michala a jinak prázdný byt. Vítkova SMSka, že se zdrží, Ivu ještě více povzbudí k tomu, aby si ukrojila o trošku větší kousek z dlouho odepírané zábavy. Michal už je najezený a Vítek k večeři nejspíš ani nezasedne. Tak nad čím ještě uvažuje? Bere kabelku a k Robertově potěšení se vrací ke svému pokušiteli.

Zdroj článku:
  • Autorský text