Nenarození: Pro diváky byl film „béčkovým“ hororem, pro herce velkou výzvou

Nenarození: Pro diváky byl film „béčkovým“ hororem, pro herce velkou výzvou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Casey Beldonová studuje vysokou školu, při které si přivydělává hlídáním dětí. Z jejího poklidného života se ale stane něco, čemu uvěří málokdo. Začnou ji trápit zlé sny, vrací se jí vzpomínky na matčinu sebevraždu, a kolem ní se začnou dít podivné věci.

Casey se tak dostává na hranici zoufalství, ovšem brzy konečně pochopí, proč se její matka zabila. Casey je ale silná holka - a se zlem se rozhodne bojovat.

Pro hlavní hrdinku bylo natáčení náročné v mnoha směrech

Roli Casey Beldon získala herečka Odette Yustman, pro kterou bylo natáčení další výzvou. Aby svou roli zahrála co nejdůvěryhodněji, neustále se dívala na skutečné obřady vymítání na YouTube. A ačkoliv při svých scénách většinou jen ječela, čímž trpěly její hlasivky, přesto za nejhorší scénu označila tu, kde si u očního lékaře musela dát do oka zrcátko.

Nadpřirozené síly během natáčení?

Natáčení postihlo i slabší zemětřesení, které všechny šokovalo, protože v Chicagu se jedná o velmi výjimečný stav. Tvůrce filmu tak napadaly myšlenky, zda za tuto událost nemohou nadpřirozené síly nebo speciální efekty.

I herec jako je Gary Oldman potřeboval pomoct

Rabín Sendak v podání Garyho Oldmana v jedné scéně recituje dlouhé verše židovské modlitby, které mají z Casey vyhnat zlé síly. Aby Gary ze sebe vůbec modlitbu dostal, musel mu pomáhat skutečný Žid s překladem a výslovností.

Na artistické kousky museli zaskočit skuteční profesionálové

Pokud si myslíte, že herec Michael Sassone skutečně dokázal obrátit svou hlavu dozadu, když v jedné scéně běžel s obrácenou hlavou po čtyřech, mýlíte se. Tvůrci filmu si museli přizvat hadího muže, kterému už jen pak počítačově upravili Michaelovu tvář.

Napínavý snímek můžete vidět na televizi Nova Cinema 29.9. ve 22.10 hodin.