Brooke Shields: Kam se ztratilo děvče z Modré laguny

Brooke Shields: Kam se ztratilo děvče z Modré laguny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Brooke Shields uměla diváky přitáhnout k obrazovkám už jako mladé děvče. Krátce poté, co se začala objevovat pravidelně před kamerou, jí diváci začali milovat. Ve 14. letech už byla na titulní straně Vogue.

Jako naivní Violet rozpoutala řadu diskuzí, co je ve filmu ještě únosné

Brooke se narodila 31. 5. 1965 v New Yorku a už jako roční dítě ji matka brala do modelingu. Později ji povzbuzovala pro volbu kariéry modelky a herečky. Dopřála jí hodiny hudby a baletu.

V roce 1978 přišla role dvanáctileté prostitutky Violet ve filmu Děvčátko. Film vzbudil velký rozruch a dnes by si pravděpodobně v USA nikdo nedovolil takový film natočit. Violet byla dcerou prostitutky, a protože vyrůstala v bordelu, neznala jiný život. Psal se rok 1917 a děvče dosáhlo věku 12. let. Madame Nell uspořádala aukci o její panenství. Dívka se tak ocitla předčasně ve světě dospělých, i když uvnitř byla stále naivní dítě.

Natáčení na Fidži, Maltě a Jamajce

V roce 1980 následovala další hodně diskutovaná role ve filmu Modrá Laguna. Snímek obsahuje řadu intimních scén mezi dospívající dívkou a chlapcem, kteří se ocitli sami na opuštěném ostrově. Kvůli tomuto filmu byla dokonce herečka vypovídat před americkým Kongresem o skutečnosti, že intimní scény za děti natáčeli dospělí dabléři.

Původní záměr režiséra byl, aby děti byly po celou dobu na ostrově nahé. To ale vyděsilo i Brooke a ani náhradní herečky za takových podmínek o roli nestály. Nakonec režisér Randal Kleiser od nápadu ustoupil.

Vzdělání nezanedbala

V 16 letech byla Brooke jednou z nejznámějších tváří v zemi. V letech 1980-1985 byla na 300 titulních stranách časopisů po celém světě. I přes slávu se rozhodla na čas pověsit herectví a modeling na hřebík a vystudovala na Princeton University francouzskou literaturu.

Po studiích se znovu vrátila k hraní. Upozornila na sebe úspěšným seriálem Správná Susan, který také produkovala. Za hlavní ženskou roli získala dvakrát Zlatý glóbus.

Bouřlivý milostný život

Během 80. a 90. let plnila stránky bulvárních novin svými vztahy. Mezi její partnery patřili muži zvučných jmen, jako například „superman“ Dean Cain, John F. Kennedy Jr., zpěvák Michael Bolton, monacký princ Albert, George Michael, John Travolta, Michael Jackson a Liam Neeson.

Krach vztahu se známým tenistou

V roce 1997 se provdala za známého tenistu Andre Agassiho. Manželství ale vydrželo pouze 2 roky. Na druhý pokus se manželství povedlo a s Chrisem Henchym má dvě dcery.

Ve své autobiografii se herečka velice upřímně rozepsala o poporodních depresích a užívání antidepresiv. Za to ji veřejně odsoudil Tom Cruise, protože podle něj propagovala antidepresiva. Už příští rok se jí ale přijel až domů omluvit a potom byla hostem na jeho svatbě s Katie Holmes.

Brooke se stala jednou z prvních známých tváří, která propagovala nekuřáctví. Patřila mezi nejbližší přátele Michaela Jacksona a mluvila ne jeho vzpomínkové bohoslužbě v roce 2009.

(Zdroj: https://www.imdb.com/, https://www.csfd.cz/)