Blondýn Pierre Richard miluje Česko a Češky, tentokrát k nám zavítá v komedii Roztržitý

Blondýn Pierre Richard miluje Česko a Češky, tentokrát k nám zavítá v komedii Roztržitý
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film kombinuje prvky grotesky, hororu a romantické komedie. Děj sleduje dobrodružství Pierra Malaqueta, excentrického a extrémně duchem nepřítomného reklamního manažera. Pierre Richard si napsal scénář, obsadil se, a ještě si film zrežíroval. Úspěch byl zaručen.

Pierre Malaquet je kreativní, bláznivý a neuvěřitelně roztěkaný mladý muž, který snad ani není z tohoto světa a neustále se dostává do komických situací. Po přímluvě své matky je najat do velké reklamní agentury Jerico.

Plný bizarních reklamních nápadů se vměšuje do cizích věcí a snaží se vše předělat po svém. Jeho reklamy se podobají hororovým filmům, témata smrti a násilí ho zřejmě baví a černý humor je přítomen ve všech jeho projektech. 

Je přesvědčen, že nejúčinnější jsou „šokující“ reklamy. Jeho činy obtěžují jeho spolupracovníky, ale k jejich velkému překvapení mu přísný šéf pan Guiton všechny jeho vylomeniny odpouští. A něco za tím je!

Přestože je Pierre chodící katastrofou, ženy na něm něco vidí. Možná modré oči nebo sebevědomí. Možná se prostě jen nudí a s tímto chlapíkem mají jistotu, že čas s ním je jedna velká dávka adrenalinu.

Nejprve udělá dojem na Guitonovu mladou sekretářku Lisu Gastier a jak se ukáže, je to dcera jednoho z nejvýznamnějších klientů agentury. Když má odnést Gastierovi do kanceláře důležitou smlouvu, opět to poplete a vydá se k němu domů. Tam je oslava a Pierre jen tak mimochodem stačí udělat dojem na mladou manželku movitého klienta, se kterou skončí ve skleníku. Když ji svléká, její dlouhé vlasy se jí zamotají do zipu u šatů a rozvášněný muž situaci vyřeší zahradnickými prořezávacími nůžkami.

Pierre ve skleníku, zdroj:  © Česká televize

Prakticky celý film je jedna velká jízda, což u tohoto francouzského elegána není nic nového.

Přestože Richard (87) vždy působil jako nešika, byl to žádaný muž a žádná z jeho tří manželek nedokázala hercovu zálibu v ženách snášet. Přesto se mu podařilo mít dva syny, kteří jsou rovněž herci a hudebníci.

Populární Francouz je nejen herec, ale už od roku 1986 úspěšně podniká s vínem. Má 50 ha vinic a ročně produkuje pod svou značkou Château Bel Évêque 80 tisíc lahví červeného a růžového vína. Vlastní také restauraci Au pied de chameau v Paříži.


Vinařství, Zdroj: le Point du Jour  / Shutterstock

K vidění 14. a 16. července na ČT2.

Zdroj článku:
  • autorský článek