Vzpomínáte na Blaženku z Ulice?

Vzpomínáte na Blaženku z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici jsme potkali mnoho postav. Některé potkáváme stále, s jinými jsme se již dávno rozloučili. Pamatujete si například Blaženku? Víte ještě, ke komu ji zařadit? 

Seriál Ulice je vysílaný neskutečných 17 let. Právem tedy získal označení nekonečný seriál. Za ta léta jsme poznali obrovské množství postav. Některé byly záporné, jiné vyloženě kladné. S některými jsme se rozloučily kvůli těhotenství herečky a příběhy jiných postav zase ukončili scenáristi násilnou smrtí. Ani nejvěrnější fanoušek Ulice by je nezvládl kompletně všechny vyjmenovat. Pojďme si ale připomenout postavu Blaženky, která do seriálu vnesla mnoho zábavných a komických chvil. A kdo to vlastně je? Vybavujete si ještě její zásadní okamžiky v Ulici?   

Blaženka je úzce spojená se Simonou Pavlicovou (později Hložánkovou) a jejím tehdejším manželem Josefem Pavlicou. Pepan byl odjakživa trochu problémový a ani manželství se Simonou se mu příliš nepovedlo. Odešli od sebe a Pepan na chvíli z Ulice zmizel. Posléze se s dalším průšvihem objevil a opět se pověsil Simoně na krk. To ale nebylo pro Simonu jediné překvapení.  

Tomáš Matonoha jako Pepan, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Brzy se seznámila právě s Blaženkou. Krásnou mladou ženou, která sice není největší myslitelkou světa, ale má obrovské srdce. A taky břicho. Těhotenské břicho. A to dítě uvnitř je právě Pepana. Blaženka je totiž jeho nová přítelkyně a Pepana má opravdu moc ráda a v jejích očích je téměř dokonalý.

Ten ale na nějakou dobu zmizel právě k Simoně, protože má trest domácího vězení. Blaženka tedy přijela za ním a jako první potkala právě Simonu. A tato trojka byla opravdovou zárukou smíchu a velmi veselých scén. Ze Simony a Blaženky se nakonec staly přítelkyně a Simona jí dokonce velmi pomohla s Pepanem. Nebyla by to ani Simona, kdyby nevymyslela mírně mstivý plán na Pepana.

Konečně se rozvedli a Pepan je tak opět svobodný. Alespoň na chvíli. Protože velmi rychle se začala plánovat svatba s Blaženkou. Nakonec se jim narodilo také krásné a zdravé děťátko. Blaženka sice v seriálu nebyla příliš dlouho a s její postavou jsme se poměrně rychle rozloučili, ale přesto v srdcích diváků zajisté zůstala.  

Zdroj článku:
  • Autorský text