Dnes v Ulici: Nad Klímovými visí půlmilionová splátka a Matěj se utrhuje na Otu

Dnes v Ulici: Nad Klímovými visí půlmilionová splátka a Matěj se utrhuje na Otu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva se dala trošku dohromady, ale její klid je znovu pryč. Dnes se totiž dozví, kolik po ní žádá poškozená strana. Rodina Klímových si z toho doslova sedne na zadek. Překvapený je i Ota, který měl ke studentům vždy blízko. Cedulka na jeho dveřích udělala své. 

Matěj posílá Otu i jeho poradenství někam

Ota úplně náhodou na chodbě zaslechne, jak je Matěj naštvaný na Magdu. Pokouší se zjistit, co za tím vězí. Ale zatímco pokaždé měl s rozhovorem u studentů úspěch, teď je to jiné. Matěj je jako vyměněný. Alespoň nikdy s učiteli takhle nemluvil. Teď zvyšuje hlas nejen na Magdu, nýbrž i na Otu. Rovnou mu říká, aby si svou novou funkci školního poradce strčil někam.

Otu jeho reakce dokonale vyvádí z míry. Musí však bohužel přiznat, že se stalo to, co čekal. Jakmile je na dveřích jeho kabinetu tato prokletá cedulka, už k němu pro radu nikdo nechodí. Jeho nová funkce u studentů podkopala důvěru. Kdo by také lezl do kabinetu, který je označen zrovna touto cedulkou? Je z toho špatný. Tohle bylo jen další Irenino zbrklé rozhodnutí. 

Iva s Michalem si nervózně koušou nehty 

Jak krásné by to bylo období, kdyby mohla Iva svého Michala podpořit v čekání na výsledek přijímacích zkoušek, aniž by ji tížilo vědomí, že možná půjde do vězení. Z nervozity nemůže pořádně nic dělat, a proto zkouší cokoliv, aby se zabavila. Michal jí nabízí hraní her. Dokonce má hru, která je dělaná přímo pro ni. A tak si Iva krátí čas do schůzky se státním zastupitelem. Na tu jde sama, ačkoliv jí Vítek nabízí doprovod. Jó Vítek, ten by ji nikdy v ničem sám nenechal. Může být ráda za takového chlapa. A Michal? Toho samozřejmě znervózňují stále nevyvěšené výsledky přijímacího řízení. Ovšem v porovnání s jeho matkou si nemá na co stěžovat. Blbé je, že kvůli státnímu svátku si na verdikt bude muset počkat o něco déle. 

Půl milionu Vítek v úsporách rozhodně nemá 

Škoda jen, že Bára nevypovídala. Kdyby totiž přiznala své trauma, mohlo to být všechno jiné. Možná by se pak žalující strana zalekla a neměla na Ivu takové nároky, jaké má teď. Protože je poškozený nadějný fotbalista, kvůli zranění přišel o dost příležitostí. Proto po Ivě požaduje půl milionu jako odškodné. K tomu Iva dostává podmíněný trest. S tím nezbývá než souhlasit. Ale kde sehnat půl milionu? Ani bývalý bankéř Vítek tolik v úsporách jistě nemá. Vždyť v poslední době jeli nadoraz. Dobrou zprávou mezi všemi špatnými je ta, že rodina Klímových drží pohromadě. Iva se nemusí bát, že by ji v tom manžel nechal samotnou. A děti tohle chování vidí a je pro ně nejlepším příkladem pro všechny budoucí vztahy. Dalším jejich plusem je příjemná právnička Elen Mrázová, která je z toho určitě vyseká s tím nejlepším možným výsledkem. 

Zdroj článku:
  • Autorský text