Dnes v Ulici: Neústupný vyšetřovatel Jirka Herman najednou záhadně stojí o kontakt se vlastním tátou

Dnes v Ulici: Neústupný vyšetřovatel Jirka Herman najednou záhadně stojí o kontakt se vlastním tátou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gábina bude mít v dnešním díle parádní den. Nejenže jí Hermanův právník pomohl vyřešit zrušenou objednávku, nýbrž Jirka souhlasí s tím, že jeho tátovi poděkuje za tuto pomoc dobrou večeří. Večeří, kterou sama uvaří. Najednou je Hermana staršího všude plno... a najednou to nikomu nevadí, a to ani Jirkovi.

Gábina má parádní den, a proto jí ani nevadí, že Šimon přišel o tisícovku

Když má Gábina dobrou náladu, jen tak něco ji nerozhází. A to ani fakt, že její syn nepromyšlenou půjčkou přišel o tisíc korun. Není to málo a Šimon je teď bez peněz. Jak ale mohl tušit, že mu Koldy peníze nevrátí? Prý je investoval... Šimonovi slibuje podíl ze zisku. Jenže bude vůbec nějaký? Koldy je vůbec celý divný. Je hlavním provokatérem a problémy přímo vyhledává. Pro Šimona, který si prošel šikanou a jinými průšvihy, to rozhodně není dobrá partie. Alespoň si díky Koldymu šplhnul u Val. Když na sebe převedl její půjčku, mohl se cítit jako kámoš, který ji podržel.

Gábina vyhrála spor jen díky pomoci soudce

V rodině Gábiny se soudce ještě nestačil ani ohřát a už je v ní za hrdinu. Gábině totiž přihrál právníka, který napadl nezaplacenou zakázku. Kratochvíl ji tedy zacvakal a Gábina se vyhnula finanční tísni. A to se na to chtěla úplně vykašlat. Jenže tak by nemohla přidat svým pracovníkům na prémiích. Díky soudci je vše vyřešeno. Hlavním důvodem, proč jeho pomoc zprvu nechtěla přijmout, byl její snoubenec Jirka. Ten ještě donedávna dělal vše pro to, aby se se svým tátou nestýkal. Jenže při posledním setkání i tenisovém zápase se nějakým způsobem sblížili. Herman měl o svého tátu hlavně strach. Proč? Měl vysoký tlak a vypadalo to, že se o něj pokouší infarkt. Že by jeho zdraví bylo vážně nalomené? Že by právě to by ten důvod, proč chce být soudce svému synovi na stará kolena blíž? Je to možné. Jisté je, že ačkoliv je Jirka tvrdý chlap, v budoucnu by si snad i vyčítal, kdyby se ke svému tátovi zcela otočil zády.

Gábina navrhuje osobní setkání u nich doma

Gábina cítí potřebu soudci osobně poděkovat. Ušetřil jí spoustu komplikací, a proto navrhuje, že uvaří a že jej pozvou k nim domů. Tomu ale musí předcházet pořádný generální úklid. Do něj se neváhá zapojit i Jirka. Ten se na svého tátu snad i těší. To lze poznat podle toho, že ho snad i přemlouvá k tomu, aby v Praze přespal. Že by vážně jedna svatba dokázala prolomit dvacet let mlčení? Co za náhlým sblížením konkrétně stojí? Budou ti dva spolu vycházet? Nebo se Jirka jen utvrdí v tom, že svého tátu je potřeba držet si dál od těla? Do konce této sezóny, která bude zakončena svatbou, se tohle snad rozsekne.

Zdroj článku:
  • Autorský text