Dnes v Ulici: Máriova investice posílá Áju k zemi a Kryštof opět řeší maturitní testy

Dnes v Ulici: Máriova investice posílá Áju k zemi a Kryštof opět řeší maturitní testy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mário je týpek k pohledání. Je to srdcař, který by se pro ostatní rozdal. A když na to přijde, utratí všechny úspory na svatbu. Lusknutím prstů přijde o čtyřicet tisíc a to způsobí v jeho vztahu pořádné tornádo. Kryštof už si pluje na klidných vodách, které čeří jen případné přípravy na maturitu.

Kryštof je opět mužem v domácnosti

Tomu se říká přirozená asertivita. Má to ta Karla ale štěstí, že si za manžela vzala zrovna Kryštofa. Ten si ani nevšiml toho, že je opět tam, kde byl před krizí - doma s dětmi. Zatímco Karla se posouvá dál a řeší jeden případ za druhým, on je opět tím, kdo vaří teplé večeře, rozváží kluky do školy a teď řeší i Vojtův fotbal. Ale co on? To je vážně předpovězen pouze pro taxikaření? Tony to vidí jinak, a proto mu tiskne maturitní testy. Což ovšem také není nejlepší nápad. Vytasit se na člověka, který byl ve škole naposledy před dlouhou řádkou let, je jako ho od maturity odradit úplně. Výsledek se Márovi rozhodně líbit nebude a ubere mu na odvaze. Ani fakt, že by se do jeho příprav na maturitu mohla zapojit jeho máma, mu na chuti nepřidá. Se svou matkou nemá dvakrát nejlepší vztahy. Představa, že by teď mohla být jeho učitelkou, ho děsí.

Tony Máru nabádá k činům

A protože už Tonyho nebaví dívat se na Máru, jak se utápí v sebelítosti, ale vlastně nic pořádného nedělá, rozhodne se zakročit. Pro začátek mu vytiskne maturitní testy, až má Kryštof podezření, že za vším stojí jeho máma. Tony ho ale uklidňuje, že je to jeho vlastní mise. Mára si musí uvědomit, že mluvením a stýskáním se maturita nedělá.

Ája je hrozně sladká a Mário chytá podezření

Máriův hloupý nápad investovat do Komanda ze Sokolova se v bistru už nějaký ten den řeší. Ája si maluje, že pro ni Mário připravuje svatbu na zámku, z toho bude jednoznačně v šoku. Vendula ani Lumír si nepřejí být u toho, až to praskne. Ale právě Mário je zavolá k jednomu stolu, aby si vše vyříkali z očí do očí. Ája je totiž hrozně sladká. Pořád Mária obletuje, což je mu podezřelé. Možná, že přeci jen měl držet jazyk za zuby. To, co na Áju vybalí, ji totiž rozhodně nepotěší.

Vendula se rozčiluje a Mária by nejraději roztrhla

A není to jen Ája, která Mária vůbec nechápe. Vendule je na tom úplně stejně. Na rozdíl od Áji, která mlčí a je bílá jako stěna, se však s Máriem nepáře. Dobře si vzpomíná, že právě toto dětinské chování ji rozčilovalo, když s Máriem chodila. Nejvíce ji udivuje, jak je Mário přesvědčený, že se mu investované peníze vrátí. Ty jsou ale už dávno fuč. Ája se sebere a odchází. Vypadá to, že po tomhle už si Mária vzít chtít nebude. Která ženy vstoupí dobrovolně do svazku s někým, kdo nemá základní finanční gramotnost?

Zdroj článku:
  • Autorský text