Dnes v Ulici: Vítek vpluje do role uzurpátora a Lumírovi ukápne slza nad Lexíkovou samostatností

Dnes v Ulici: Vítek vpluje do role uzurpátora a Lumírovi ukápne slza nad Lexíkovou samostatností
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Děti jsou pestrá starost na celý život. V každé fázi rodiče řeší něco jiného. Ne každé období musí být krásné. O tom se dnes v Ulici přesvědčí tatínkové Vítek i Lumír. Zatímco Michal je vyloženě na facku, Lexík dojímá tím, jak roste.

Dějová linie rodiny Klímových je ještě na hodně dlouho

Pamatujete, jak se v Ulici objevila nejprve Bára, která bydlela společně s Janou a stýkala se s Brunem? V té době vůbec nečekala, že s ním v budoucnu bude chodit. Ztrácela své mládí se záletníkem Frantou. V té době ani diváci nemohli tušit, že se v seriálu co nevidět objeví celá její rodina. Chytrá Anežka, bankéř Vítek, drzý Michal a tak trochu pesimistická Iva. A právě tato rodina teď tvoří hlavní dějovou linku. Kauza se šikanou v práci už je pryč. Péče o Kaštana také. Poté rodina prožila ještě mnohé, přičemž nejčerstvější je těhotenství Ivy a její následný potrat. Aktuálně rodinu zaměstnává Michal. Ten má před přijímačkami a pozornosti svého otce ani přes nepříjemnou událost v rodině neunikne. Vítek se zkrátka zařekl, že Michala na ten gympl zkrátka dostane. A když ne, alespoň bude moci s klidným svědomím říct, že pro to udělal vše. Jenže příprava na přijímačky, randění se Žofkou a trénování na počítačový turnaj jednoduše nejdou dohromady.

Vztah Vítka a Michala zažívá otřesy a příprava na turnaj je v ohrožení

Michal, Anežka i Bára mohou být vděční za to, jaké rodiče mají. Ačkoliv jsou přísní, jsou také pozorní a pečliví. Někdy je to ale otrava. Zvlášť, když se vám konečně podaří získat holku snů a vyhrát turnaj. To jdou potom všechny povinnosti stranou. A přesně takhle bledě na tom je Michal. Ten se se svým tátou pomalu nevleze do dveří. Jeho drzost a Vítkova zásadovost si zkrátka teď nerozumí. Dojde k hádce, která vyústí v úplný zákaz hraní na počítači. Michal se do rodičů obuje i kvůli Žofce. I ta Michalovi domlouvá, aby hraní odsunul stranou. Pochopí už tak dost rozumný Michal, že zkrátka ne vždy lze mít vše? Nebude nakonec Michal litovat, že se na gympl přihlásil? Je tak těžké rozvrhnout svůj čas o něco efektivněji a jeho většinu věnovat škole a přijímačkám? Mohla by ho taková Magda Procházková spasit? Možná. Michal se rozhodně nehodlá stáhnout. Se svým tátou je připravený vyjednávat.

Lumír se diví, že Lexík vyrostl a už s ním nechce slavit

Lumír je maličko natvrdlý, když chce, aby s ním Lexík společně slavil svátek. Diví se, že ho chce oslavit samostatně s Drozdy. Naštěstí pro Lexíka si jeho táta našel Kateřinu, která Lexíkovo přání plně chápe. Každá situace má řešení. Kateřina nabízí organizaci dětské oslavy a Lumír opět zírá, že ho to nenapadlo. Za dobu, po kterou Lumír v Ulici účinkuje, si už diváci mohli všimnout, že není vyloženě otcovským typem. A tak nezbývá než zatlačit slzičku a svůj svátek oslavit samostatně. Ještě, že na dárek pro syna si Lumír vzpomněl. Křesadlo se jistě bude hodit.

Zdroj článku:
  • Autorský text