Dnes v Ulici: S Afrikou Mára nepočítal a Vítek chce lépe poznat Bruna

Dnes v Ulici: S Afrikou Mára nepočítal a Vítek chce lépe poznat Bruna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Afrika... jaký to krásný kontinent. Jenže, jak pro koho. Pro Máru určitě ne, protože mu odloudí jeho staronovou životní lásku Moniku. Vítek má podstatně menší plány než Monika. Ke štěstí by mu teď stačilo, kdyby o něco lépe poznal Bruna.

Mára nechápe, že jeho cesta nevede stejným směrem jako ta Moničina 

Ačkoliv Mára taxikaří už nějakou dobu a v ulicích Prahy je jako doma, ve svém životě tápe a bloudí. Monika mu už řekla, jak to s ním do budoucna vidí. Mára si to však znovu vyložil po svém. Myslí si, že teď má Monika příliš práce, ale později, až budou všechny její projekty hotové, nejspíš hodí nohy na stůl a udělá si s ním dítě. Jenže to se přepočítal. Svým fňukáním Moniku spíše odrazuje. Ta neví, kam prvně skočit, a k tomu, aby Máru ještě povzbuzovala, nemá prostor. Podobně to vidí také Tony, kterému se nezdá Márův nápad na maturitu si půjčit. Mára zkrátka není připravený vydat se konkrétním směrem. Vždyť by to také mohly být vyhozené peníze a jeho další dluh. No přece jen nějaký rozum Márovi zbyl, když odmítá návrh své mámy, aby se na něj uspořádala sbírka.

Romantická večeře se změní v hádku 

Ten den má Mára vůbec dobrou náladu. V taxíku totiž zjišťuje, že existují i lidé bez maturity... úspěšní lidé bez maturity. A to ho nakopává. Vždyť může dělat takřka cokoliv. Kromě toho ho čeká romantická večeře s Monikou. Lichotkami na ni rozhodně nešetří, ty však po Monice stékají bez větší odezvy. Není jí totiž dobře kvůli injekci proti břišnímu tyfu a navrhuje, aby se večeře odložila. Ona by se stejně vůbec nepovedla, protože by dříve nebo později došlo na Afriku. Monika odjíždí do Afriky, a to už v lednu. Bude tam sedm měsíců a pokud se Mára zrovna nerozhodne jet s ní, tak ho tady klidně nechá. To však Máru rozhodí. Má pocit, jako by mu Monika schválně házela klacky pod nohy. Je z toho samozřejmě velká hádka a Monika se nestačí divit, co všechno ze zoufalého Máry leze.

Vítek má v práci nejspíš volněji, Dušek je vyřešený, a tak zaměřuje svou pozornost na děti 

Co se musí uznat, tak to, že Klímovi jsou bezva rodina. Jsou zkrátka dobrým příkladem toho, jak by to v rodinách mělo vypadat. Oba makají jako šroub, aby se měli dobře. Z nedávné manželské krize spolu vybruslili jako vítězové a čas jim zbývá i na děti, které chtějí podporovat. Konkrétně se teď Vítek zaměřil na Bruna. Náhle mu totiž došlo, že o tomto sympaťákovi zrovna moc neví. A protože je Vítek mužem činu, rozhodne se to změnit. Ivě doma navrhuje, aby se s ním společně sešli. Jediné, co mu v tom brání, je divná reakce Báry. Ta jakoby ani nechtěla, aby k bližšímu kontaktu došlo. Z čeho má strach? Že její vztah s Brunem ztroskotá stejně jako ten s Frantou? 

Zdroj článku:
  • Autorský text