Dnes v Ulici: Karla s Kryštofem si zoufají nad rozvodovým stáním a Erik na chodbách úspěšně ignoruje svou matku

Dnes v Ulici: Karla s Kryštofem si zoufají nad rozvodovým stáním a Erik na chodbách úspěšně ignoruje svou matku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karla s Kryštofem dál podporují rodinnou pohodu a kupují Vojtovi dárek. Vojta, který najde tašku s takzvaným míchátkem na puding, se pro změnu postará o pobavení rodičů. Prokop Magdě lže do očí a v Sonině posteli se cítí nesvůj.

Kde jsou Soniny zásady?

Je to zvláštní, ale spojence Soňa nejspíš potřebovala. Kdyby totiž Magda získala Prokopa na svou stranu, mohla by se jít klouzat. To raději přivřela oči nad všemi svými zásadami a vlezla Prokopovi do postele. Ten má pro Soňu slabost a vůbec nedomýšlí možné následky. Ještě nedávno se přitom Soňa podivovala nad tím, že spolu mohli Magda a Prokop chodit. Teď s ním randí ona. Netrvá to ani týden a už to ví celý kabinet. Začal s tím všímavý Eddie. Ale nepotrvá dlouho a jejich vztah vyleze na povrch. Ale k čemu přesně Soňa Prokopa potřebuje? Potřebuje utěšit v bezvýchodné rozvodové situaci? Nebo chce mít navrch před Magdou? Nebo má pro Prokopa vážně takovou slabost? A co Prokop? To si proboha nemohl najít někoho jiného?

Erik to nejspíš nevydýchá, když zjistí, s kým to jeho máma táhne

Soňa je noční můrou nejen pro studenty a profesorský sbor, nýbrž i pro svého vlastního syna Erika, kterého stáhla z jeho školy. Prý se tam stýkal s nevhodnými lidmi. U sebe ve škole ho bude mít alespoň na očích. Jenže zatímco ve škole ho na očích mít možná bude, doma se jí Erik ještě více odcizí. Vždyť co je pro teenagera větší potupa než to, aby ho máma v pozici zástupce ředitele kontrolovala na chodbách? V novém prostředí se absolutně necítí dobře a své mámě to dává patřičně najevo. A to ještě netuší, s kým si jeho máma začala románek – s učitelem Prokopem. No bezva! Až se tohle všichni dozví, bude mít ze života opravdové peklo. 

Najednou se Karla s Kryštofem předhánějí v tom, kdo zůstane doma

Střídavá péče o syny je natolik vyškolila, že si každý váží rodinné idylky. Najednou se ani Karle, ani Kryštofovi nechce odcházet z domu. Přitom jeden dospělý na dvě malé děti stačí. Vždyť stejně mají před rozvodem a opět se budou u dětí střídat. Jako by si poslední chvilky spolu chtěli užít. Karla proto navrhuje společný film. Ještě předtím však musí s Kryštofem Vojtovi vysvětlit, že vibrátor, který v tašce u nich v ložnici našel, není erotickou hračkou, nýbrž speciálním míchátkem na puding. Je to jedna z posledních společných veselých historek, která je může hřát u srdce. Za chvíli už to zase bude jiné, hektické a plné nejistoty. A ta zrada, kterou na všechny své blízké chystají, se bude ve vzduchu houpat ještě dlouho.

Věrka ani Vojta neví, k čemu se schyluje

Jsou to dva sobci, kteří nakonec hledí jen sami na sebe. Klidně si odkráčí k rozvodu a tam se rozvedou, aniž by o tom řekli Vojtovi a Věrce. U Vojty tím dost klesnou a je jasné, že po tomhle už jim nebude důvěřovat. A co teprve Věrka, která si neustále pochvaluje, že jsou mladí na dobré cestě? Je to podraz na všechny zúčastněné.

Zdroj článku:
  • Autorský text