Dnes v Ulici: Ztracené stopky zaměstnávají celou školu

Dnes v Ulici: Ztracené stopky zaměstnávají celou školu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je až úsměvné, jak mohou ztracené stopky prozradit charakter toho, kdo je ztratil, a ne toho, kdo je uschoval do kapsy svého saka. Soňa vyšiluje více, než je zdrávo, a ve škole se rozpoutává peklo.

Irena se s Magdou dohodla na pravidelných ranních schůzkách 

Irena zvládá dítě a částečně už se zapojuje i do školního dění. Protože jiný termín jí kvůli Jarouškovi nevyhovuje, domluvila se s Magdou na ranních schůzkách. Zatímco jí miminko hezky spinká, ona si dá s Magdou snídani a proberou vše, co je potřeba.

Mimo jiné se dozvídá i fakt, že se Magda těší na konferenci do Prahy. A to si Irena myslela, jak bude muset Magdu přemlouvat, aby jela. A Magda, ta se vyloženě nemůže dočkat. Jen ji trápí, aby se situace ve škole nevymkla kontrole. Prozrazuje Ireně své obavy z počínání Čechové. Podle Magdy Soňa přehání. Přitom chudák Magda neví, že Soňa strká nos i do dalších věcí... respektive do jejich věcí. Kauza Procházková a Matěj Dvořák jí dá ještě zabrat. Magda bude ještě ráda, když se Irena od miminka vrátí jako stálá ředitelka. Coby řadová učitelka bude méně vytížená a možná si bude moci jasněji vyřídit účty se Soňou. 

Kauza stopek zazní i v rozhlase školy

Vzít Čechovou na gymnázium byl ten nejhloupější nápad, který Magda dostala. Respektive jí to Irena poradila. Jenže vedle Soni se nikdo necítí příliš komfortně. Žáci jsou z ní vedle, a dokonce v nich probouzí osobní traumata. Lehké to nemají ani učitelé. Třeba Otík je ze Soni úplně mimo. Má pocit, jako by mu neustále dýchala za krk. Teď ho ještě v kapse pálí její zpropadené stopky. Co si myslel, když jí je sebral? Možná ji chtěl maličko potrápit a vytrestat. Kauza, kterou tím nechtěně rozpoutal však nemá obdoby. A to Magda ještě neví, kdo stopky má. Vyšetřuje v jeho třídě a na všechny naléhá, aby stopky vrátili. Jenže tentokrát jsou v tom žáci nevinně. Zírají na ni a cítí se jako hlavní podezřelí, i když nic nespáchali. Bohužel pro Magdu ani toto nepomůže. Soně tohle nestačí. Musí mít pachatele. A tak jí ještě navrhuje, že celou věc dá do rozhlasu. To je však pro Otíka poslední signál k tomu, aby se přiznal. 

Otík přiznává barvu 

Soňa je opravdu nepohodlnou osobou. V její blízkosti aby měl člověk brnění. Je falešná až na půdu a všem chce dokazovat, jak je ona sama dokonalá. Přitom má k dokonalosti daleko, o čemž svědčí její čerstvá kauza Terezy Koutné. Té do očí vmetla, že je tlustá. No může si tohle učitel dovolit? Otík tedy na nic nečeká a běží k Magdě, aby se přiznal. On je tím zlodějem. On má stopky. Strká je Magdě pod nos, aby je vrátila. Ta se na Otíka zlobí a chce, aby napravil, co spáchal. Ale Otík ne. Soňa v něm zkrátka vyvolává rozporuplné pocity, a proto stopky raději zahodí, než aby je vrátil. 

Zdroj článku:
  • Autorský text