Dnes v Ulici: Kdo by to řekl, že budou Luděk s Evženem kamarádi

Dnes v Ulici: Kdo by to řekl, že budou Luděk s Evženem kamarádi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Společná nepřízeň osudu svedla dohromady dřívější rivaly Luďka a Evžena. A to tak moc, že to vypadá, že si ti dva potykají a stanou se z nich kamarádi. A zatímco Evžen toto bere vlažně, Blanka jen nevěřícně zírá a nechápe. 

Luděk Evženovi oznamuje, že má jeho žena Parkinsona 

Je to právě Luděk, který Evženovi rozšiřuje obzory ve věci jeho bývalé manželky Hany. Úplně náhodou je totiž při tom, co ji postihne třes a slabost. Hana přiznává, že má Parkinsona a Luděk jí nabízí doprovod do penzionu. Něco takového si ale nemůže nechat pro sebe. Ihned na druhý den, kdy od Evžena loudí nějaké řemeslné práce, mu to ještě za tepla vyklopí.

Evžena tato zpráva sice zaujme, ale zároveň ho naštve fakt, že se Luděk strká do jeho věcí. Zas až tak moc jejich přátelství ještě nevzkvétá. Uznat se však musí jedna věc, a to, že jsou jak Luděk, tak Evžen ženami stejnou měrou zklamaní. Mohou si tedy vyměňovat nejen pocity svého ublížení, nýbrž i rady a poznatky ohledně toho, jak postupovat. Tak třeba pomůže Luděk Evženovi rozseknout záležitost ohledně Hany a Evžen mu na oplátku domluví s Vandou. Ta je totiž rozhodnuta získat Luďka zpátky.

Blanka opět překračuje hranice, i když jí máma radí držet se zpátky 

A protože to Blanka s Evženem myslí vážně, potřebuje se prokousat jeho temnou minulostí. To, co se v posledních dnech stalo, jí nedá spát. Evžen se úplně proměnil a chvílemi z něj šel i strach. A to všechno jenom kvůli Haně? A zatímco Marie Blance radí, aby se držela zpátky a stála po boku svého partnera, ona si nemůže pomoct. Koneckonců když Evžen se může začít kamarádit s jejím bývalým manželem, proč by ona nenavázala vztahy s jeho bývalkou? Pro začátek alespoň vyslyší její prosby o setkání. Nad čajem se dozví o děsivé diagnóze a opravdovém důvodu, proč chce prodat penzion. 

Hana Evženovi nabízí, aby si penzion koupil zpátky 

Hana, ačkoliv je nemocná, ze svých nároků nepolevuje. Místo, aby penzion prodala pod cenou a smířila se s polovinou do zásoby, chce většinu, aby si zajistila klidný život. Na to však Evžen nejspíš nikdy nepřistoupí. Už vůbec ne, když mu drze nabídne, aby si penzion, který kdysi patřil i jemu, od ní zpětně znovu koupil. No má ta ženská rozum? To chce z Evžena udělat blázna podruhé? Dělá jí to snad dobře? Na druhou stranu taková myšlenka na to, že opět vlastní svůj dřívější projekt a může se naplno pustit do jeho rekonstrukce, také není k zahození. Ovšem pro něj jsou velké peníze i 200 tisíc, natož pak 8 milionů. Buď padne úplně jiný plán, nebo se bude muset Hana smířit s tím, že penzion nikdy neprodá. 

Marie by si mohla dát pokoj s obrazy a soškami 

Vedle takové patálie jsou svaté obrázky a sošky Marie jen drobným mráčkem na obloze. Evžen v nich až takový problém nevidí a na statek je hodlá zakomponovat. To Blanka se k celé věci staví s větším odporem. Pořád však chce své mámě domluvit po dobrém. Koneckonců je ráda, že na jejich plán se statkem nakonec přistoupila. Nebýt Hany, ke štěstí by Blance už nic víc nechybělo.  

Zdroj článku:
  • Autorský text