Dnes v Ulici: Prokop se uráčil zůstat. Magda z toho ale radostí do stropu neskáče

Dnes v Ulici: Prokop se uráčil zůstat. Magda z toho ale radostí do stropu neskáče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na gymnáziu, kterému teď řediteluje sympatická Magda, se budou dít věci. Ke všemu se však teprve schyluje. Zásadním problémem je až příliš akční Soňa Čechová, která kromě svých projektů rozjíždí i další akce. Ty se ale jejím kolegům nebudou líbit.

Prokop je ze Soni Čechové natolik unešený, že zůstane 

Možná přece jen měla Magda dát na mínění Prokopa, když o Soně Čechové říkal, že není úplně ideálním kandidátem na post zástupkyně ředitelky. Ale Magdě, která už Prokopa dávno neposlouchá, Soňa velice sedla. Zdá se, že na věc mají podobný pohled a budou z nich kamarádky. Ale opravdu tomu tak bude? Nemá Soňa jen dvě tváře, dvě masky, které nasazuje podle potřeby? Ať je to jakkoliv, umí na lidi zapůsobit. Především Prokop je z ní úplně paf. Veškerý svůj volný čas věnuje teď Soni a jejich společným projektům. Ovšem aby spolu mohli rozjíždět něco velkého, k tomu potřebují požehnání Magdy. Ta jim ho zprvu nedala, když ale slyší, že Prokop neodchází a jí odpadne povinnost hledat za něj náhradu, dokonce jim k tandemovému vyučování svěřuje dvě třídy. 

Soňa je naštvaná, že nestojí v čele nového projektu 

Dříve by Magda dala cokoliv za to, aby Prokop zůstal. Proč teď, když jí s úsměvem na rtech oznamuje, že zůstává, neskáče radostí do stropu? Samozřejmě je to proto, že důvodem není ona, nýbrž akční Soňa Čechová. To je ten hlavní důvod. Teď proti sobě bude mít dva tvrdohlavé Prokopy. Jenže bude mít na to sílu a dostatečně ostré lokty? To se uvidí až časem. Už teď se rozhodla mít se na pozoru a Prokopa žádá o to, aby jejich nový projekt vedl on. To se samozřejmě Soni nelíbí. Je ale nováček a měla by se umět upozadit. To však Soňa neumí. 

Diváci, kteří mohli mít z obsazení Lucie Vondráčkové do Ulice obavy, teď nejspíš mění názor. S Lucií, respektive se Soňou, dostává školní prostředí Ulice úplně jiné grády. Není to přitom vůbec poprvé, kdy tam učitelský sbor zažívá vztahové a profesní turbulence. 

Teď aby si Magda dávala pozor na dostatečný odstup od svých žáků 

A možná kvůli Soni začne být Magda i paranoidní. Když jí Matěj před ředitelnou oznamuje, že jsou s bráchou opět za dobře a jsou ochotní doučovat, dává si pozor na to, aby od něj stála dostatečně daleko. Za vše mohou všudypřítomné oči Čechové, které by za jejich setkáním mohly opět vidět něco nevhodného. Každopádně může být ráda, že je to mezi Markem a Matějem zase dobré. Samozřejmě neví, že Marek je na dobré cestě sbalit Svatku, protože ji bude soukromě doučovat. Matěj jí však řekl o bráchově rozhodnutí částečně se od něj oddělit. Společné trampolíny už jsou nejspíš pasé. K tomu Magda nemá co dodat. Možná by dříve rozhovor více rozvinula. Teď ale hledí dodržet svůj profesionální přístup. Je přece jen ředitelkou gymnázia, ne kámoškou svých žáků. 

Zdroj článku:
  • Autorský text