Pátek v Ulici: Magda by nejspíš měla zvolnit s úkolováním Prokopa a Dvořákovi mají štěstí na tak chápavé učitele

Pátek v Ulici: Magda by nejspíš měla zvolnit s úkolováním Prokopa a Dvořákovi mají štěstí na tak chápavé učitele
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Najednou je Magda ta, která se z práce vrací pozdě domů, a Prokop ten, který na ni čeká s večeří. A moc se mu to nelíbí. Jen jestli přece jen neměl souhlasit s Mirkem a vzít práci snů, kterou mu nabízel. To Dvořákovi si mohou gratulovat, že mají tak chápavé učitele. Jiní by možná jejich případ hnali na sociálku. Ale Magda s Otíkem ne.

Prokope nakup, pokliď a čekej mě s večeří!

A je to tady zase – třecí plocha mezi Magdou a Prokopem. Zdálo se, že Prokop už konečně vydýchal fakt, že ho Landová nejmenovala ředitelem školy. Dokonce, a to divákům možná přišlo divné, odmítl pracovní místo, které mu Mirek ušil na míru. Že by se z Prokopa konečně stal ten chápavý a podporující partner? Ne! V hloubi duše se pořád nemůže vyrovnat s tím, že má doma ředitelku. A tato frustrace do něj vstoupí pokaždé, když si Magda dovolí jej o něco požádat, nebo ho dokonce, nedej bože, něčím zaúkolovat.

Co Prokopovi vadí tentokrát? Možná souznění, jaké je mezi Magdou a Irenou. Možná, že kdyby byl ženská, tak by mu Irena to místo ředitele svěřila. Magdě se daří a místo toho, aby byl rád, slovíčkaří. Nejvíce mu teď pocuchal ego fakt, že ho Magda před Irenou požádala o to, aby nakoupil a něco jí připravil k snědku. Jakoby on neměl nic jiného na práci, než jen stát u plotny.

Magda s Prokopem jsou jako oheň a voda. Pořád jsou v sobě a je jedno, jestli řeší práci nebo soukromí. Ti dva se v životě nejspíš nudit nebudou. Možná by přece jen Prokop na Mirkovu nabídku kývl, ale scénáristé mu to nedovolili. Kdo jiný by Magdě doma vířil vodu? Na druhou stranu by možná šlo Ulici rozšířit i o firmu na výrobu a distribuci mrazáků, kde by Prokop sváděl nějakou krásnou markeťačku.

Matěj a Marek
Matěj a Marek jsou jedna velká záhada. | Zdroj: TV Nova

Dvojčata Dvořákova si mohou na chvilku oddechnout

Chvíli to vypadalo, jako by dvojčata Matěj a Marek Dvořákovi tátu ani neměla. Pokaždé, když na něj došla slova, se tvářila velmi nervózně a vystrašeně. Není tedy divu, že si Magda jejich otce pozvala do ředitelny na kobereček. On přišel a vyvrátil tím dohady o tom, jestli vůbec žije. Je to kamioňák a své dva téměř dospělé kluky má dobře vycepované. Nad tím obdivně tleská hlavně Magda, která byla první z těch, kdo navrhl, aby se v jejich případu dále nešťourali. To by ostatně způsobilo více škody než užitku.

Ale zdá se, že obecně sklízejí Marek a Matěj obdiv učitelského sboru. Ještě nedávno jim fandil i Prokop, a to kvůli jejich povedené záměně. Ale protože obdiv nestačil, vyfasovala k tomu dvojčata navíc i trest – budou doučovat ostatní žáky. Mají štěstí, že Magda, která už dávno mohla shánět oblečky pro miminko někde v Německu (kdyby řekla Mirkovi ano), je tak chápavá a sedí na židli ředitelky jejich školy. Teď už se jen postarat o to, aby se znovu něco nepokazilo – aby třeba kluci znovu neonemocněli.

Zdroj článku:
  • Autorský text