Pondělí v Ulici: Manželskou krizi mladých s Věrkou nikdo neprobírá, a tak její fantazie pracuje na plné obrátky

Pondělí v Ulici: Manželskou krizi mladých s Věrkou nikdo neprobírá, a tak její fantazie pracuje na plné obrátky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4441. díle Ulice se Mára znovu utvrdí v tom, jak málo mu jeho máma věří. Karla se kvůli jejím úvahám do ní pěkně pustí, až Věrka musí uznat, že překročila své hranice. Karla ani Mára jí však neprozradí nic, co by jí pomohlo složit její divokou skládačku úvah.

Mára i Karla zarytě mlčí 

Ačkoliv dříve byli spíše proti sobě, teď Karla s Márou táhnou za jeden provaz.  Ani jeden si totiž nepřeje, aby Věrka věděla podrobnosti ohledně Karliny nevěry. Ta by koukala, to jo! Zatímco z nevěry podezírá svého syna. Zavrženíhodným viníkem je Karla. Jenže co oči nevidí, srdce nebolí.

A tak Mára dále snáší útrapy, které mu způsobuje jeho okolí. Pořád tvrdí, že terapii zatím moc nechápe a nejde mu zaměřit se na sebe sama. Ve skutečnosti se mu díky terapeutovi daří odkrývat zákulisí vztahu se svou vlastní matkou. Že by ona byla důvodem jeho nízkého sebevědomí? Dokonce i Márův táta se modlí, aby za krizí nebyla například Márova bývalka Monika. To by byl ale velkolepý návrat postavy, co říkáte? Nicméně Máru jeho úvahy zraňují.

Dozví se Věrka pravdu?
Dozví se Věrka pravdu? | Zdroj: TV Nova

Jak dlouho Věrka zvládne nevědět? 

Jenže Věrka není typem člověka, který by se dokázal do života ostatních moc nevměšovat. Naopak má pocit, že brzy praskne. S Lubošem doma situaci mladých probírá horem dolem, ale ten už ji také nezvládá poslouchat. Kvůli úsporným opatřením Věrky mu pořád kručí v břiše. S jídlem na tom byl možná lépe i v době, kdy byl na ulici. Tátova touha po sladké tyčince od Vojty i čtvrtka chleba navíc Márovi nedá spát. Má podezření, že jeho rodiče s penězi moc nevycházejí. Karla okamžitě navrhuje, že by jim mohli měsíčně nějakou částku posílat. To ale podle Máry nepřipadá v úvahu. To je pravděpodobnější, že bez úrazu tváří v tvář nakrmíte hladového ledního medvěda, než aby si Věrka vzala peníze. Alespoň ale mají téma, které odvede pozornost od jejich krize. 

Zdroj článku:
  • Autorský text