Zlatá labuť: Irena potřísněná krví Marty nenechala Petra na pochybách

Zlatá labuť: Irena potřísněná krví Marty nenechala Petra na pochybách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věci ale často nejsou takové, jak se na první pohled zdají a když Irena zatvrzele tvrdila, že ona za smrtí Marty nestojí, tentokrát mluvila pravdu. Byla ale také jediná, kdo věděl, že Marta měla u sebe zbraň a život si vzala sama.

To však nikomu neřekla a asi se královsky bavila, když nechal Petr všem zaměstnancům dělat test na střelný prach. Ten nakonec odhalil, že zplodiny měla na ruce Marta. Odchod herečky Kamily Trnkové nebyl plánovaný, ale protože otěhotněla, tvůrci se ji takto nehezky zbavili. Její smrt rozhodně podtrhla zoufalou dobu, ve které se seriál ocitá.

Bára a Petr
Bára a Petr | Zdroj: TV Nova

Samozřejmě že největší událostí je vztah Petra a Markéty. Ten ji opakovaně vyhazuje a ona se mu v bytečku drží jako klíště. Když Petr zjistí, že Viktor nakonec Markétiny hrátky nepřežil a jí je to úplně jedno, už se hodně rozzlobí a rozmazlená ženuška usoudí, že jí přece jen bude pod ochranou tatínka lépe. Zvláštní je, že její kašel se vypařil.

Eva marně pátrá po Martinovi. Fotograf Skalský děvčata upozorňuje, že by měli odstranit z bytu vše, co by mohlo gestapu vadit. A návštěva na sebe nenechá dlouho čekat. Bohužel k prohlídce dochází zrovna v okamžiku, kdy si Pulkráb přichází pro cennosti, které má jako poslední životní pojistku schované u Martina v bytě. Zpanikaří a nechce, aby ohrozil děvčata, ale Eva je klidná. Úschovna paní domácí je bezpečná.

Byt je obrácený vzhůru nohama, ale kromě erotických fotek Evy, která chtěla trochu odpoutat pozornost, odchází komando s prázdnýma rukama.

A už za malou chvíli Eva najde v kuchyni tu správnou obkladačku a Purkráb má v ruce svůj poklad.

Bára, Alena a Eva
Bára, Alena a Eva | Zdroj: TV Nova

Jedna bomba za druhou

Ve Zlaté labuti se na pultu Purkrába objeví tikající balíček. Tentokrát to ještě dobře dopadne a Mach bombu zneškodní. Všichni si však uvědomují, že to bude pokračovat. Bomby jsou oblíbený způsob, jak donutit obchodníky, aby se zbavili židovských zaměstnanců.

Bouchner samozřejmě aktivně reaguje a Purkrábovi a Mauerovi dostávají hodinovou výpověď. Petr mu ale opět jeho plány zkazí a výpovědi zruší. Další bomba je doručena v gramofonu na opravu. Petr s ní nastoupí do výtahu a odjede ven z obchodu. Detonace vypadá dramaticky, ale protože víme, že hlavní postava nezemře, nejspíš je to jen škádlení scenáristů.

Irena
Irena | Zdroj: TV Nova

Irena dosáhla dalšího dna

Gruber je trochu nervózní ze skutečnosti, že se obchod s pozemky protahuje a tlačí na Irenu. Jenže doklady potřebují i podpis jejího otce. Ten je v šoku z toho, kolik peněz už Irena Gruberovi nasypala do žlábku. Ale Irena je jako tank. Otce má za nemohoucího starce, který jen překáží. A Gruber je stále více neodbytný. To vyvrcholí do okamžiku, kdy má starý pán při jednání srdeční slabost a Irena mu sebere léky na srdce a donutí ho listiny podepsat. Richard, který je u stolu, nevěří vlastním očím, jak zrůdnou sestru má.

Zdroje článku: