Zoolander No. 2: Zemřel Jerry Stiller. Bylo mu požehnaných 92 let

Zoolander No. 2: Zemřel Jerry Stiller. Bylo mu požehnaných 92 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do hereckého nebe odešel ve věku 92 let americký herec, jehož výsadou byl jeho komediální talent. Nejznámější byl v 60. a 70. letech a v době, kdy v Americe frčela Show Jerryho Seinfelda. Jeho syn, Ben Stiller, jej také obsazoval do svých snímků, které v poslední době režíroval.

Sloužil v armádě a poté studoval

Otec známého hollywoodského herce a režiséra Bena Stillera se narodil v newyorském Brooklynu v roce 1927. Má židovské kořeny, jeho otec byl syn židovských přistěhovalců, původem z Rakouska. Jerry Stiller působil za druhé světové války v armádě. Po skončení války vystudoval dramatickou tvorbu na Syracuse University.

Zrodila se známá americká komediální dvojka

Po seznámení se svou ženou Anne se tato nerozlučná dvojice navzájem podporovala i v pracovním nasazení. Vytvořili spolu známou americkou komediální dvojici. Vrcholu tvorby dosáhli v 60. a 70. letech, kdy vytvářeli komediální seriály.

Další seriálové i filmové role

Herec je znám i ze seriálů Show Jerryho Seinfelda nebo Dva z Queensu. Jeho syn Ben Stiller jej také obsadil do komedií Zoolander 1 a 2. Po celý svůj umělecký život se objevoval v televizních seriálech, kterých byla celá řada.

O smrti svého otce informoval Ben Stiller na svém Twitteru. Herec zemřel dne 11.5. 2020 v požehnaném věku 92 let přirozenou smrtí.