ZOO: Po zoologické zahradě se nosí nový páv Albert a pobíhá všemi odsuzovaná zmoklá slepice Andula

ZOO: Po zoologické zahradě se nosí nový páv Albert a pobíhá všemi odsuzovaná zmoklá slepice Andula
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid je nešťastná, smutná a ublížená. Chování spolupracovníků vůči ní je odrazem jejich nespokojenosti s odvoláním ředitelky Roklové a jmenováním Alberta Poláka ředitelem. Sid za celou situaci sice nemůže, ale dav potřeboval viníka, vůči kterému by se obrátil a ona byla snadnou kořistí.

Nepříjemná atmosféra v práci Sid vysává energii. Byla se dokonce osobně za rodinu omluvit Roklové, ale to ji nijak nepomohlo. Lidé se zlobí na její rodinu, a tedy i na ní.

Albert každým dnem ukazuje, že nikdo, kdo proti němu něco má, v zoo nezůstane. Povolal si posilu a jako vlečka za ním všude chodí starý Polák, kterého Albert jmenoval do funkce právního poradce v zoo. Je to jediný přátelský člověk, kterého v zahradě má, ale to mu vůbec nevadí. Tak dlouho na tuto příležitost čekal.

Sid zůstali v ZOO jen dva přátelé, Adamův otec a fotograf Filip. Ostatní se snaží se s ní nepotkávat a někteří se nestydí proti ní veřejně vystupovat. Adamův otec je rozumný a je mu jasné, že Sid za zpackaný obchod s luskouny nenese vinu a nemohla nic ovlivnit. Filip zase na vlastní kůži poznal slávu a pád. Moc dobře ví, jak se Sid cítí, když lidé, které měla za přátele, s ní najednou nevydrží sedět v kantýně u jednoho stolu.

Je to právě Filip, který ji utěšuje. Sám zažil období úspěchu, kdy vyhrával medaile a všichni byli kamarádi. Stejně tak potom viděl, jak kamarádi zmizeli, když se dostal do problémů.

Albert začal svůj teror pozvolna. Všem přikázal vyplnit dotazníky, co vlastně celé dny v práci dělají. Podle nic se potom má rozhodnout, kdo je v zoo potřebný a kdo ne.

Marie byla sice zbavená funkce, ale nechce se vzdát a Albertovi jeho řádění usnadnit. Od Adélky však dostává varování, aby byla hodně opatrná, protože pomstychtivost nového ředitele nemá hranic. Brázda to pocítil na vlastní kůži a na stole mu přistála výpověď pro nadbytečnost. Lubor to trochu čekal, a tak se se situací smířil.

Sid dostala nápad, že by mohla zkusit získal luskouny z polské zoologické zahrady, která je dostala, a tak se tam s Hruškou vydala. Ten to sice považoval za hodně naivní nápad, ale chtěl Sid alespoň trochu podpořit.

Bohužel, jak správně předpokládal, luskouni na prodej nebyli, a navíc se Albert od Boba dozvěděl, že je Sid s Hruškou v pracovní době mimo své pracoviště a nikomu nic neřekli. Hruška vzal po návratu vinu na sebe a dostal výpověď.

To Sid rozhodně náladu nezlepšilo. Ale nápady došly. Zkusila volat babičce a matce, ale ani jedna z žen se do záležitostí jiné firmy plést nechce, a navíc jim ani Albert ve vedení nijak nevadí.

Sid se sice nepodařilo své postavení v práci nějak vylepšit, ale alespoň Marek a Tez si při vyjednávání se starostou vymohli, aby výpovědi, které Albert rozdává, starosta stáhl a lidé o práci nepřišli. Kvůli výletu Sid ovšem přijdou zaměstnanci o benevolentnost v docházce a dostanou čipy. To Sid rozhodně na popularitě nepřidalo.

Zdroje článku: