Mohou diváci ZOO očekávat návrat velkých hvězd, jako je Eva Burešová nebo Tereza Brodská?

Mohou diváci ZOO očekávat návrat velkých hvězd, jako je Eva Burešová nebo Tereza Brodská?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál ZOO již brzy přivítá zpět staré známé z řad herců, které jsme sledovali v první sezóně, avšak s postupem času natáčení opustili. Vrací se tak například Eva Burešová či Tereza Brodská. Co můžeme po velkém návratu čekat?

Kamenem úrazu dlouhých seriálů bývá nutnost udržet pozornost diváků ve stejném, či ideálně narůstajícím tempu. Ruku v ruce s touto snahou pak bývá potřeba producentů držet před kamerou oblíbené postavy, a zajistit si tak dlouhodobou spolupráci herců zejména hlavních rolí.

Seriál ZOO měl tento koncept po relativně dlouhou dobu zvládnutý, se začátkem druhé série to však vypadá, že rozjetý vlak vlajkové lodi TV Prima začíná trochu drhnout. Za potížemi spojenými s klesající oblíbeností (a tím pádem také sledovaností) seriálu pak stojí celá řada faktorů.

Jednou z hlavních příčin tohoto jevu je zejména odchod Evy Burešové – a potažmo tedy i její postavy Viky Janečkové – ze seriálu. Za tímto odchodem stálo Evino těhotenství, které se sice tvůrci ZOO snažili umně zakomponovat do děje, bylo však jasné, že se herečka nebude moci natáčení účastnit bez přestávky.

Ta nakonec nastala a spolu s odchodem Burešové tak natáčení musela opustit i řada dalších postav, která byla na seriálovou Viky nějakým způsobem napojena. Kromě Evy tak odešli například Robert Urban (Petr Kříž), Tereza Brodská (Danuše Křížová) nebo děti Jakub Barták a Adéla Hesová (Ben a Sofie Křížovi).

Eva Burešová
Zdroj: FTV Prima | Eva Burešová

Zatímco nad budoucnosti většiny těchto „odpadlíků“ a jejich potenciálním návratu na scénu visí velký otazník, o někom již nyní víme, že se bude vracet. A jednou z postav, která se na obrazovky TV Prima vrátí, je pak právě chůva Viky v podání Evy Burešové.

Burešová se do seriálu pravděpodobně vrací, jelikož její „sestry“ Tes a Izy Janečkovy na udržení diváckého publika zkrátka podle všeho nestačí. Herečka tak na nic nečeká, a k natáčení se vrátí již po Novém roce. 

V médiích se od okamžiku oznámení návratu Evy Burešové do ZOO začaly rojit zprávy o tom, že herečka se k natáčení vrací zejména kvůli penězům a touze po udržení si své televizní slávy. Tyto mystifikace pak vyvrátila sama Eva, která řekla, že natáčení seriálu je pro ní v prvé řadě plnění snu, které měla už jako mladá, a nyní je jako maminka může konečně realizovat. 

Podobně se pak má do seriálu vrátit také Tereza Brodská, která v ZOO ztvárňuje postavu Danuše Křížové, matky soudce Petra, který s Viky nakonec skončil a odstěhoval se pryč kvůli nové pracovní příležitosti u Evropského soudu. Zatímco o Robertu Urbanovi, který Petra Kříže hraje, zatím informace o návratu nejsou, Tereza Brodská prý už natáčí. Dá se tedy předpokládat, že se možná vrátí na scénu celá rodina Křížových, navíc doplněná o Viky.

Je trochu škoda, že se ZOO musí zabývat problémy s klesajícím zájmem diváků, a situaci tak musí svým způsobem zachraňovat staré tváře. Pokud však bude tento model fungovat, nedá se metodice tvůrců nic vyčíst. Doufejme, že se tak ZOO i dějově začne zase trochu více rozvíjet – zatím to spíš vypadá, že seriál tak trochu uvízl na mrtvém bodě.

Zdroje článku: