Zlatá labuť: Gruber bude opět otcem a čáp přiletí hned dvakrát

Zlatá labuť: Gruber bude opět otcem a čáp přiletí hned dvakrát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr už má dost otcových rad a konečně chce něco začít dělat nejen pro svou rodinu a obchod. K akci se vybičovala i Irena, která tentokrát překonala vše, k čemu se kdy odvážila. Její pohnutky sice nejsou vlastenecké, ale to je nijak nesnižuje.

Dita už se zabydlela u babi a Alena se nenachází na gestapu, jak tvrdil Gruber. Zatím. Alena jde k lékaři a potom se někam vytratí. Má o čem přemýšlet. Eva už pomalu končí s natáčením a chce si vzít pár dní volna a odjet k rodičům. Chtěla by vzít i Martina a ukázat jim, že má slušného přítele, ne nějakého floutka od filmu.

Gruber s manželkou
Gruber s manželkou | Zdroj: TV Nova

Gruberová už vypadá, že každou chvíli porodí. Rozhodla se, že musí manžela trochu komandovat. Ten z ní moc nadšen není, ale nechce ji v jejím stavu znervózňovat a snaží se být co nejmilejší. S Irenou na pracovní schůzce zabrousí i na téma „Alena“. Svědčit proti ní má Lhotský a Gruber se nijak netají tím, že to Alena odnese jako odstrašující příklad. Češi z něj musí mít strach. To mu přece stále dokola opakuje manželka.

Alena má pocit, že je prokletá

Irena se znovu pokouší počkat si na Alenu, ale ta pro ni nemá pochopení. Vmete jí do tváře, že platí za celou její rodinu a že ji nenávidí. Všem je jasné, že Alena musí zmizet, než ji dostane do spárů Gruber. Jenže ona je jako ve snu. Nic přece neudělala. Ale to přece v této době nic neznamená, slyší kolem sebe.

Ochránit ji chce i Toni a nabízí i útočiště. Také slibuje, že zařídí, aby Lhotský nesvědčil. A rozmluvit mu to může pouze jediná osoba. Tou je Kristýna.

Kristýna s otcem
Kristýna s otcem | Zdroj: TV Nova

Dita lehce flirtuje s Maškem a při té příležitosti mu prozradí, že se jí dámy během zkrášlování často svěřují. Byla to Gruberová, kdo poslal do obchodu kontrolu.

Lukáš se jde omluvit Ireně. Ta se nakonec přestane ovládat a svěřuje se mu, že jí zdaleka není jedno, co všechno musí Alena snášet. Jenže oba vědí, že Gruber nepřestane. Jedině, že by pochopil, že jeho protivník je ještě silnější, než je on sám, a to se nemusí schovávat za uniformu.

Riskantní akce

Irenin plán se povedl. Záhoř ještě s jedním mužem v uniformách v ten správný čas zastavili automobil, který vezl dcery Grubera na hodinu klavíru. Manželka velitele Prahy poslala holky jen s řidičem. Na hodinu hudby už nedojely a slehla se po nich zem.

To rozhodilo Grubera i jeho manželku. Irena zmiňuje odboj. Přece i jim unesli lidé z odboje Edíka. Gruber ale někde uvnitř tuší, že Irena ví o věci něco víc, než říká. Vyhrožuje a vzteká se.

Když vojáci dopadnou Alenu, kterou se Petr s Toni snaží poslat do úkrytu, Gruber má jasno. Mají ji odvést na Pankrác, kde hned druhý den bude soud. Chce trest smrti. Alena má však pro něj šokující informaci. Je s ním těhotná.

Zdroje článku: