Zlatá malina aneb herečtí rekordmani v držení filmové anticeny

Zlatá malina aneb herečtí rekordmani v držení filmové anticeny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mít doma prestižní sošku Oscara patří k metám filmové kariéry. Existují ovšem i ceny, na které se herci zrovna moc netřesou. Kdo má doma anticenu Zlatá malina a za co?

Arnold Schwarzenegger

Akční drsňák si pozornost fanoušků získal hlavně rolemi ve snímcích Terminátor a Barbar Conan. Dnes již bezmála kultovní filmy zajistily slavnému akčnímu hrdinovi slávu, ne všechny momenty jeho kariéry však byly takto světlé.

V roce 1997 se mu moc nedařilo. Do kin se podíval film Batman a Robin. Snímku nepomohl ani krasavec George Clooney v hlavní roli. Ten ostatně připustil, že v tomto filmu dobrý nebyl a že se zrovna o vydařený počin nejednalo.

Myslela si to i porota slavné anticeny. Arnold Schwarzenegger obdržel Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon ve vedlejší roli. Známý svalovec se nakonec v historii těchto nelichotivých ocenění ocitl čtyřikrát mezi nominovanými za nejhorší vedlejší roli, čímž drží rekord.

Sylvester Stallone

Dobře nedopadl ani další slavný akční hrdina. Role Rockyho Balboy sice americkému herci přinesla celosvětovou popularitu, jeho herecké výkony ovšem nebyly úplně stoprocentní.

S osmi Zlatými malinami v různých kategoriích patří k rekordmanům. Na svém kontě má také bezpočet nominací. Není tak asi divu, že se proslýchá, že herec udělovatele anticen nesnáší. Většina oceněných se ostatně „slavnostního“ večera neúčastní a jen málo celebrit za historii udílení anticen projevilo smysl pro nadsázku a na ceremoniálu se objevilo.

Halle Berry

Jednou z těch, kdo se nebál si Zlatou malinu osobně převzít, byla herečka Halle Berry. Došlo k tomu v roce 2005. Herečka si odnesla anticenu za film Catwoman.

Herečka překvapila smyslem pro humor, při přebírání ocenění totiž parodovala vlastní výstup z roku 2002, když si přebírala Oscara za film Ples příšer. Za řečnickým pultíkem dramaticky líčila, jak si cení zpětné vazby od diváků, kritiků i kolegů. Slavnou oscarovou sošku navíc měla na vyhlašování s sebou. Asi není divu, že když ji už v té chvíli „hřál“ Oscar, antiocenění ji už příliš netrápilo.