Zlata Adamovská alias Běla Valšíková

Zlata Adamovská alias Běla Valšíková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zlatu Adamovskou fanoušci Ordinace znají jako doktorku Bělu Valšíkovou, která v seriálu účinkovala od úplného začátku. Tato všem známá herečka, ze které vřelost a pokora jen srší, se dostala k herectví už na Pražské konzervatoři.

V televizi ji diváci mohli zaregistrovat už v 70. a 80. letech. V roce 1978 si Zlata zahrála princeznu v pohádce Princ a Večernice, kde si zahrála s dalšími českými hvězdami, jako je Vladimír Menšík, pohádková Libuše Šafránková nebo třeba Ivana Andrlová. 

Zlata Adamovská se hojně objevovala i v televizních filmech, jako jsou Lásky mezi kapkami deště, Tchyně nebo Studentská balada. Tuto rusovlasou herečku s pronikavýma očima proslavila v 90. letech role zpěvačky Evy Adamové v seriálu Hříchy pro pátera Knoxe.

Mezitím se stala členkou souboru Divadla na Vinohradech a věrnou členkou byla až do roku 2010. Zlata vystupovala ve spoustě divadelních her v Divadle Ungelt (Na útěku, Sklenice vody, Vzpomínky zůstanou) a od roku 2018 spolupracuje s divadlem Studio DVA, kde si zahrála například ve hře Misery nebo Starci na chmelu.

Víte ale, že je česká herečka známá tím, že propůjčuje svůj hlas Meryl Streepové?

Tato oblíbená česká herečka je ale známá i tím, že svůj hlas propůjčuje Meryl Streepové. Za dabing byla v roce 2010 oceněna Cenou Františka Filipovského za nejlepší ženský výkon v dabingu filmu Pochyby. Další cenu získala v roce 2015 ve filmu Olive Kitteringeová. 

Ovšem spousta diváků zná Zlatu Adamovskou i jako Bělu Valšíkovou. Ta se v Ordinaci v růžové zahradě objevila už od samého začátku v roce 2005. Tento novácký seriál si zamilovali diváci po celé zemi a zejména pak postavu Běly. 

Zde účinkuje i se svým manželem, Petrem Štěpánkem, za kterého se v seriálu provdala dokonce hned dvakrát!

Zlata kdysi o jejich vztahu, jak mimo Ordinaci, tak i v seriálu, prohlásila:

„První svatba byla v Ordinaci, v kostele, ta druhá, opravdová, se odehrála na terase jednoho pražského hotelu a teď se bereme v kamenickém selském stavení,“ upřesnila, kde všude si Petra brala.

„Všechny svatby si má člověk užít a tím se řídíme i na natáčení. V soukromí jsme se vzali, protože tím vyjadřujete určitý vztah a jeho váhu, není to formální záležitost na dva dny,“ ujistil Štěpánek. „Pracovních svateb může být ještě víc, ale my dva za sebou máme určitě první a poslední,“ prohlásil herec.

Na fotografii Jiří Langmajer, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A jaký byl první natáčecí den Zlaty Adamovské? 

„Nikdy na něj nezapomenu. Měla jsem hned 22 stran, což byl hodně nabitej program, všechny dialogy byly moje. Bylo to v pediatrické ordinaci ještě ve staré Kamenické nemocnici, měla ještě takový ten starý kabát. Ředitele dělal Jirka Langmajer, tuším. A bylo to takový divoký pro mě. První den byl pro mě hodně náročný."

 

Zdroj: