Linda Rybová z Ulice se v novém českém seriálu Zákony vlka prohání na koni a střílí z pušky

Linda Rybová z Ulice se v novém českém seriálu Zákony vlka prohání na koni a střílí z pušky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pravda, cvaly a trysky za ni sice jezdila dublérka, přesto si Linda Rybová v osmidílné detektivní sérii Zákony vlka užívá jak jízdu na koni, tak střelbu z pušky – a navíc také i vášnivé scény s hereckým partnerem Stanislavem Majerem. V rozhovoru prozradila, proč vlastně roli Sáry Pokorné přijala.

Blanka z Ulice má napilno. Hraje v divadle i v nových seriálech

Herečku Lindu Rybovou znají diváci z nespočtu filmů – zejména pohádek – i seriálů, v poslední době ale především z Ulice a Dobrých zpráv. Zajít si na ni ale můžete také do divadla. Aktuálně působí v Divadle v Celetné, kde hraje s Divadlem Verze. Osobně by doporučila zejména představení Vášnivost, zajímavý thriller nejen o lásce. V Divadle Palace pak s Hynkem Čermákem hrají Africkou královnu, a to už čtrnáct let.

Kromě toho si Linda Rybová zahraje také v novém komediálním seriálu Revír, který bude možné sledovat od 25. března na TV Seznam. Uvidíme ji též v detektivním seriálu Zákony vlka, jenž startuje 18. března ve 20:15 na Primě, ale pustit si jej můžete s týdenním předstihem na prima+. Pestré role Sáry Pokorné se tedy Rybová ujala hned z několika důvodů:

Scénář napsal Robert Geisler, kamarád mého táty… A kromě toho režie Marka Najbrta, kamera Martina Štěpánka, temný detektivní příběh a pro mě love story a v hlavní roli Standa Majer… Nebylo co rozmýšlet.

Sára je pro mě asi nejzajímavější postava seriálu, říká herečka

Kdo že vlastně je tahle Sára ze Zákonů vlka? Před patnácti lety byla ostřílenou lupičkou uměleckých předmětů. Jedna z akcí však nevyšla podle plánu a její komplic pomlčka milenec Robert Černý (Stanislav Majer) byl polapen policií. Jí samotné se však podařilo uniknout. Ze strachu z prozrazení se rozhodla zpřetrhat s Robertem všechny vazby a začít nový nenápadný život v zapadlé vesničce Záhoří, kde se provdala za starostu Jiřího Pokorného (Jan Vondráček). Pro občany vesnice není Sára nic víc než zamlklá a nevýrazná žena velmi úspěšného muže. Jen Robert, propuštěný z vězení za dobré chování a přicházející do Záhoří pod falešnou identitou policisty, dobře ví, co je Sára ve skutečnosti zač. Zlodějka i vášnivá milenka. Zkušeně jezdí na koni a ohání se puškou. Na první pohled je možná jemnocitná a zranitelná, ale ve skutečnosti je však tvrdá jako diamanty, které spolu s Robertem kdysi uloupila.

Z noční jízdy na koni měla Linda Rybová nahnáno.
Z noční jízdy na koni měla Linda Rybová nahnáno. | Zdroj: FTV Prima

Před kamerou se Linda Rybová nikdy nesvlékla

Spolupráce se Stanislavem Majerem, jakožto hlavním hereckým partnerem, je něco, co Linda Rybová dosud nezažila, ale vlastně se na to již dlouho těšila. Znali se z občasných setkání, tu a tam se potkali v divadle, pozdravili se. Teprve při natáčení Zákonů vlka se z nich ale stali opravdoví přátelé.

Také se svým seriálovým manželem, Janem Vondráčkem, si herečka na place padla do noty, protože prý pořád dělá vtipy a vypráví zábavné historky. Nejsou s ním tak údajně nepříjemné ani erotické scény, při kterých herci jinak bývají pochopitelně nervózní.

Spousta věcí, ze kterých bych byla ve dvaceti nervózní, mě už asi dneska nerozhodí… Ale také je fakt, že jsem se nikdy před kamerou nesvlékala, čímž nekritizuju herečky, které to dělají, ale já jsem na to extrémně citlivá a musím říct, že to oceňují i moje děti.

Linda Rybová v Zákonech vlka
Linda Rybová v Zákonech vlka. | Zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: