Zákony vlka jsou zpět. Soboty na Primě budou patřit zakázané lásce Stanislava Majera a Lindy Rybové

Zákony vlka jsou zpět. Soboty na Primě budou patřit zakázané lásce Stanislava Majera a Lindy Rybové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sobotní večery na Primě ovládne druhá řada krimi seriálu Zákony vlka. Na první epizodu se můžete těšit 16. září ve 20:15. V hlavních úlohách se vracejí Stanislav Majer a Linda Rybová, které ve vedlejších rolích doplní stará známá herecká parta. Přivítáme ale i nováčka Martina Fingera.

Láska bývalých zločinců diváky nadchla

V sobotu 18. března tohoto roku uvedla TV Prima první epizodu osmidílné detektivní lovestory Zákony vlka s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem. Úspěšný seriál nabídl příběh kriminálníka Roberta Černého, jenž se po propuštění z vězení začal vydávat za policistu Šimona Wilka. Pod tímto jménem nastoupil do služby v zapadlé vesničce uprostřed brdské přírody.

Stanislav Majer a Linda Rybová opět spolu v Zákonech vlka
Stanislav Majer a Linda Rybová opět spolu v Zákonech vlka | Zdroj: FTV Prima

Právě tam po letech strávených ve vězení narazil na svou někdejší lásku Sáru, která se mezitím vdala za starostu Jiřího Pokorného (Jan Vondráček). Zatímco ona zkoušela na zločineckou minulost zapomenout, někdo jiný ji naopak hodlal vytáhnout na světlo – překupník s uměním Vilém Karas (Martin Myšička), jemuž Robert a Sára dluží cennou brož.

Nová série přinese dalších 8 kriminálních případů

První série Zákonů vlka skončila otevřeně a pro mnohé diváky neuspokojivě, a tak není divu, že seriál Roberta Geislera a Gabriely Erleové v režii Marka Najbrta nyní přichází s osmi novými epizodami. První se na obrazovkách objeví už v sobotu 16. září ve 20:15. Případně si ji můžete pustit s týdenním předstihem na streamovací platformě prima+.

Sobotní večery tak už nebudou patřit historické romanci Eliška a Damián, kterou TV Prima přesunula na pondělí zřejmě i kvůli nízké sledovanosti. I tehdy však bude muset bojovat o přízeň diváků se silnějšími soupeři, krimi seriálem Oktopus na ČT1 a novou řadou Kriminálky Anděl na Nově.

To Zákony vlka, které dějem plynně navážou na události první řady, budou mít jistě snazší start. Jak vlastně bude příběh pokračovat, naznačila jeho spoluautorka a producentka Gabriela Erleová: „Propuštěný trestanec a nájemní zloděj Robert Černý, který se v první sérii vydával za policistu Šimona Wilka, musel kvůli vývoji událostí opustit Smrkovec a nějaký čas se skrývat. Nyní se vrací zpět v souvislosti s krádeží vzácných křesťanských relikvií, ze které je podezřelý, a také proto, aby uzavřel svoji temnou minulost, protože stále platí, že staré hříchy mají dlouhé prsty.“

Natáčení v zimě Majerovi nevadilo. Vedro je horší

Zatímco první série se odehrávala v létě, natáčení nových dílů probíhalo během tuhé zimy a opět v prostředí divoké přírody. „Největší mrazy jsme zažili na začátku natáčení. Pro mě je ale možná horší to horko, před ním neutečete, v zimě se dá zahřát,“ zavzpomínal Stanislav Majer, jenž s návratem do role Roberta Černého neváhal. „Ohlasy na první sérii byly dobré, čísla mluvila pozitivně a mojí mamince se to líbí, to považuji za bernou minci,“ doplnil s úsměvem a poodhalil, co jeho postavu čeká: „Robert se vrací do Smrkovce hlavně proto, že Sára a její rodina je v ohrožení. On má dojem, že jí má být nablízku a zachraňovat ji. Jejich vztah se prohlubuje. Hlavním motivem bude stejně jako v první sérii hledání brože. Kde nakonec skončí, to už se musí divák dozvědět z příběhu.“

Martin Finger v roli doktora Váchy
Martin Finger v roli doktora Váchy | Zdroj: FTV Prima
Zdroje článku: