Vlastimil Pešek z Ulice je s diváky přes 15 let

Vlastimil Pešek z Ulice je s diváky přes 15 let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlastimil Pešek z Ulice se může pyšnit tím, že je s věrnými diváky od samého začátku seriálu. Aby také ne, jeho dějová linka je velmi obsáhlá a napínavá. Život Vlastimila Peška by vydal na tři takové seriály.

Vlastimil Pešek z Ulice to v životě nemá jednoduché

Vlastimil Pešek v podání Rudolfa Hrušínského se s diváky v Ulici vítá v roce 2005, kdy tento novácký seriál vtrhl na televizní obrazovku.

Jen málokdo by v té době tušil, že si udrží diváckou pozornost po dobu delší než 15 let. Vlastimil Pešek je domovník činžovního domu v Ulici, který vlastní. Je vášnivým rybářem i pivařem. Poměrně brzy ovdověl a zůstal sám na výchovu své dcery Kláry a později i vnučky Adriany. Zatímco dcera Klára se v Ulici objeví až později, diváci Vlastimila Peška mohou v Ulici už od začátku spojovat s jeho vnučkou Adrianou. Ani s jednou nemá úplně nejlepší vztah.  

Například s Adrianou prožije nejednu dějovou zápletku. Řeší její experimentování s jídlem, školu, která Adrianě nejde, později i drogy. Často má pocit, že tempu své vnučky zkrátka nestíhá, ale snaží se, co mu síly stačí. Díky Adrianě se dostává do kontaktu s profesorkou Miriam, která ho učaruje natolik, že spolu začnou tvořit pár. Dokonce mají před svatbou, ale na poslední chvíli ji Miriam odvolává.

Smrt jediné dcery s Peškem zacloumá

Narychlo zrušené plány srazí Peška na chvíli k zemi. Do toho se mu v životě objevuje dcera Klára, která zamotává jeho dějovou linku natolik, že na nějaké smutnění po Miriam není čas. Klára dělá všem obyvatelům činžovního domu ze života peklo. Dům chce pro sebe a už vidí, jak všem zvýší nájmy. Nikdo jí kvůli tomu nemůže přijít na slovo. Role Peškovy dcery Kláry má však v seriálu jen krátké trvání.

Po tom, co v něm dokonale zčeří vody, jí scénáristé předepisují tragickou smrt – Klára byla strčena ze schodů a umírá. Pešek se tak musí vyrovnat s náhlým a nečekaným odchodem své jediné dcery a s následným divokým obdobím Adriany.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Velkou oporou mu je později Amálka – jeho druhá seriálová žena. V Ulici se Pešek potkává také se svou sestrou Marií Vránovou, se kterou dlouhá léta nemluvil. Marie Vránová se za bratrem vydává po tom, co onemocní rakovinou, bojí se, že umře a před případnou smrtí se chce usmířit s bratrem.

Marie se ale nakonec uzdravuje a mohou si s bratrem vynahradit dlouhá léta mlčení. Nakonec se totiž usmíří a jsou si navzájem velkou oporou. To i přesto, že se později Marie přizná k tomu, že je na ženy. Její novou sexuální orientaci nemůže Vlastimil Pešek nějakou dobu skousnout.

Vlastimil Pešek by v Ulici chyběl

Je jasné, že Vlastimil Pešek by v Ulici chyběl. Mimo jeho hlavní dějové zápletky tvoří i dokonalé kulisy všedního života v Ulici. Diváci jej běžně mohou vídat v hospodě na pivu.

 

Zdroje: