Dokonalý trik: Komu se vymstilo kouzelnické číslo chytání kulky

Dokonalý trik: Komu se vymstilo kouzelnické číslo chytání kulky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh filmu se odehrává v prostředí Londýna na přelomu 19. a 20. století, kde mezi sebou soutěží dva kouzelníci Robert Angier a Alfred Borden. Na začátku jejich přátelství panuje respekt a uznání toho druhého, ovšem postupně se do role dostává posedlost a rivalita, kdy všechna pravidla jdou stranou. Ani jeden z nich si ale neuvědomuje, že jejich neustálé boje ničí životy jim i jejich blízkým.

Film si vedl na žebříčku úspěšnosti velmi dobře

Rozpočet na natáčení filmu byl 40 milionů dolarů. Jen první promítací víkend snímek vydělal necelých 15 milionů dolarů v amerických kinech. Celkový výdělek činil 53 milionů z návštěvnosti kin pouze v USA.

Kvůli rozpočtu se film nenatáčel v Londýně, ale v L.A.

Děj filmu se sice odehrává převážně v Londýně, ale Los Angeles se stalo centrem natáčení. Designér Nathan Crowley našli až sedmdesát míst, které se Londýnu podobají.

I kniha sklidila úspěch

Předlohou filmu se stal román Christophera Priesta z roku 1995. Kniha získala několik ocenění, například World Fantasy Award. Stejně si vedl i snímek, který byl dvakrát nominován na Oscara -  za kameru (Wally Pfister) a výpravu (Nathan Cowley, Julie Ochipinti).

Kouzelnická čísla někdy končí tragicky, důkazem je toho Chung Ling Soo

Ve filmu se objevuje postava Chung Ling Soo. Jde o skutečného kouzelníka, který zemřel na následky nepovedeného triku s chytáním kulky.

Herci před natáčením strávili hodiny učením se iluzionistických prvků

Hlavní postavy v podání Christiana Bale a Hugh Jackmana se před natáčením nejprve musely seznámit s kouzelnickou technikou. Také je čekalo setkání s Davidem Copperfieldem a výcvik pod vedením profesionálních iluzionistů.

Snímek si můžete vychutnat 26. 10. ve 20.00 hodin na televizním kanále Nova Cinema.