Jaká postava dodává Ulici šťávu? Nejprve nenáviděná, teď se na ni diváci těší

Jaká postava dodává Ulici šťávu? Nejprve nenáviděná, teď se na ni diváci těší
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda Veselá nosí špatné příjmení. Víc by jí slušelo třeba Hysterická, Ukňouraná, Urážlivá nebo Dětinská. Na začátku všem divákům pila krev. Teď, i když je pořád stejně protivná, se na ni diváci dokonce těší a jejími výkony se dobře baví.

I když je Vanda věkem čtyřicítka, tedy by měla mít alespoň nějaký dospělý rozum, životní zkušenosti a vlastní řád, tato Kanaďanka nemá absolutně nic. Do Čech přijíždí s dluhy a úzkostí, kdo se o ni teď postará. Do Kanady ji jako malou odvezl její otec, přišla tím pádem o dětství s její mámou, a i když ji otec dobře materiálně zabezpečil, do dospělého a samostatného života ji nepřipravil vůbec. Jaké je to pro Vandu rozčarování, když jí její máma později řekne, ať se od ní odstěhuje, osamostatní a najde si práci. Vanda se totiž naivně domnívá, že ji bude její máma sponzorovat navždy. A když ne její máma, tak někdo jiný z rodiny, do které ji všichni přijali s otevřenou náručí. 

Na mě působí jako přerostlé dítě a není moc praktická.

Vanda se těžko vyrovnává s takovou novou situací, kdy je odkázaná sama na sebe a je z toho naprosto zoufalá. A svou neschopnost postarat se o sebe dává za vinu všem okolo. Její hněv se snáší i na ženy v okolí její mámy Jolany, zvlášť na Marii, její přítelkyni, která je od doby, co Vanda přijela a uvelebila se u nich doma, proti tomu, aby ji Jolana finančně podporovala. Vidí totiž, jak Vanda s penězi zachází.

Vanda se nejdříve snaží Marii vyštvat, ale to se jí nepodaří. Chvilku se Vanda ve svém neštěstí plácá a přiživuje se na ostatních, kteří ještě nevědí, co je zač, ale rázem najde smysl života, když potká svou osudovou a hvězdami požehnanou lásku. Vanda totiž miluje horoskopy a podle nich také přizpůsobuje život. Upne se na Evžena a tady jí stojí v cestě pro změnu Blanka. Vanda si však špatně přečte horoskop a tím vyvoleným nemá být Evžen, ale Blančin bývalý uzurpátorský manžel Luděk. Vanda tak konečně nalézá životní štěstí v náruči manipulanta s hroší kůží a barbarskými způsoby chování se k ženám. 

A co si vlastně o své postavě myslí sama její představitelka Kristýna Hrušínská? „Moje postava se jmenuje Vanda Veselá. Na mě působí jako přerostlé dítě a není moc praktická. Vrací se do Čech po dlouhé době z Kanady, kam před třiceti lety emigrovala se svým otcem. A vrací se zejména kvůli tomu, aby poznala svou maminku, kterou hraje moje vlastní maminka,“ prozradila pro Super.cz. 

Zdroj článku: