Ve čtvrteční Ulici bude mít běžkař co vysvětlovat a Martina s Vendulou zazdí důležitou událost

Ve čtvrteční Ulici bude mít běžkař co vysvětlovat a Martina s Vendulou zazdí důležitou událost
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se má něco pokazit, tak pořádně. Ve čtvrtek večer skončí Martina v hospodě nad panákem a s očima zarudlýma od pláče. Bude to mít víc než jen jeden důvod. Nezklame totiž pouze Jirku Hložánka, ale také svou kamarádku Áju.

Jirka bude uražený a sám, Pavel je rozumnější

Čtvrtek pro Martinu rozhodně nebude šťastným dnem. Spíš to bude ten den blbec, kdy se pokazí všechno, co může. Už od rána bude mámě fňukat v hospodě kvůli dalšímu rozchodu s Jirkou Hložánkem. Ani Lumír nechápe, co je tohle za zvrácené hry – pořád se rozcházet a scházet, dává to smysl? Navíc kvůli tomu bude panovat nepříjemná atmosféra na radnici. Kateřinu samozřejmě popudí, že to jediné ho zajímá, zatímco Martina je opravdu na dně. Nikdy ovšem není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř.

Po nedávném usmíření další rozchod
Po nedávném usmíření další rozchod | Zdroj: TV Nova

Martina svolá holčičí poradu v bistru, kde Áju a Vendulu obeznámí se situací. Poví jim, že do Prahy zavítal běžkař Kamil, s nímž se seznámily během silvestrovského večírku ve Špindlerově Mlýně. Vendula už samozřejmě trochu tuší, o co jde, protože Kamil se předchozího dne stavil v bistru, aby jí předal nalezený snubní prsten. Naneštěstí tam zrovna nebyla, a tak si prstýnek převzal obzvlášť rozzlobený Pavel.

Musí existovat způsob, jak vše napravit a udobřit si oba nasupené muže. Ája, kterou nejvíc mrzí, že kvůli Kamilovi přišla o další dámskou jízdu, navrhne běžkaře zapojit do akce jako svědka. Když chlapům vysvětlí, že s jejich ženami nic neměl, snad by se tím mělo všechno zdárně vyřešit, ne?

Martina tedy pozve Kamila do hospody a pod záminkou tam vyláká i Jirku. Kamil nebude nadšen, že se musí před žárlivým přítelem obhajovat, ale vyhoví Martině a ujistí ho, že spolu nic neměli – ne že by si to nepřál, ale zkrátka k ničemu nedošlo! Jirka mu ale stejně neuvěří, přesvědčený, že si tuhle scénku s Martinou nacvičili.

Nešťastná kuchařka pak pošle Kamila do bistra, aby mohl z průšvihu vysekat alespoň Vendulu. Té se s jeho pomocí podaří Pavlovi vysvětlit, že snubák ztratila, když na pokoji v penzionu stlala postele. Kamil to dosvědčí s tím, že prsten našel, když byl v tomtéž pokoji později ubytovaný. Pavel se nakonec nechá obměkčit a s Kamilem si na znamení míru potřese rukou. Později se Máriovi svěří, že to udělal z jednoho prostého důvodu – nechtěl dopadnout jako Jirka, zůstat sám a naštvaný.

Pro Áju v životě kamarádek nezbývá místo

Ve čtvrtek však bude naštvaný ještě někdo další, někdo, od koho se to do poslední chvíle nečekalo. Martina s Vendulou totiž celý den nebudou mluvit o ničem jiném než o vlastních problémech s muži. Zejména Martina se už nemůže dočkat, až ten příšerný den skončí a přijde zítřek. Když tohle prohlásí nahlas před Ájou, zapálí pomyslný knot a vzápětí přijde výbuch. Ája se do svých takzvaných kamarádek pustí a vyčte jim, že se zajímají jen o sebe. Úplně se přitom vykašlaly na její narozeniny. Chtěla s nimi oslavit třicetiny, ale jak se zdá, na ní tady nikomu nezáleží. Rozčileně odejde z bistra a Martině s Vendulou teprve s hrůzou docvakne, jak moc to zvoraly.

Na chudáka Áju nikdo nemyslí.
Na chudáka Áju nikdo nemyslí. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text