Soňa v úterní Ulici překročí všechny meze. Nejsi dobrá ředitelka, oznámí Magdě

Soňa v úterní Ulici překročí všechny meze. Nejsi dobrá ředitelka, oznámí Magdě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa Čechová zjevně trpí utkvělou představou, že ví všechno nejlépe a má právo o všem rozhodovat. Když jí dá Magda najevo, že už ví o její zradě, dočká se jen výčtu svých pochybení a nelítostné poznámky, že není dobrá ředitelka. Soňa ale zároveň prohlásí, že o ředitelské křeslo nestojí. O co tedy?

Magdy se nejvíc dotkne, že ji Soňa obešla

Eddie nevěří svým uším, když mu Magda během úterního rána líčí Soniny prohřešky. Určitě se jedná o nedorozumění, proč by proboha posílala stížnost na školský úřad? Jediný Otík pořád dokola prohlašuje, že je to proradná mrcha, zatímco Magda s Eddiem a Prokopem se snaží pochopit, co ji k danému činu vedlo. Technicky vzato neprovedla nic špatného, takže ji nelze jen tak vyhodit. Magdě jenom vadí, že řešila věci za jejími zády, ale bohužel na to má právo. Ředitelka by jí navíc měla poskytnout čas na nápravu, než proti ní podnikne nějaké kroky. Otík si nad tímhle pravidlem pobaveně odfrkne – jak by asi Soňa mohla napravit fakt, že je zrádkyně?

S tebou jsem skončila, vpálí Magda své zástupkyni

Magda prozradí Prokopovi, že na ni paní zástupkyně ve stížnosti vytáhla veškerou špínu od aféry s choulostivou fotkou na sociálních sítích až po obézní studentku a benevolentní přístup ke všemu. Hodně věcí ale mohla vědět jedině od Prokopa, to on jí, byť možná neúmyslně, navykládal všelijaké nesmysly, kterých se pak s gustem chytila. Magda ho proto požádá, aby už Soně nedával žádnou další munici.

Jejich napjatý rozhovor přeruší právě samotná Soňa, kterou si Magda pozve na kobereček. U kávy se jí s ledovým výrazem zeptá, o co jí vlastně jde. Touží po ředitelské židli? Soňa nejdřív dělá hloupou, jako by netušila, o čem je řeč. Vzápětí se však ke svému činu hrdě přihlásí, neochvějně přesvědčená, že jedná v zájmu školy.

Vyčte Magdě, že i tandemovou výuku si musela vydupat, což konsternovaná ředitelka popře. Nato Soňa sáhne po další zbrani ve formě Matěje Dvořáka, od něhož si prý Magda stále nedrží potřebný odstup. Objektivně vzato prostě není dobrá ředitelka a měla by výhrady ke své práci přijmout jako profesionálka, koneckonců v tom není nic osobního. Zdá se ale, že Magda to osobně bere, když Soně chladně oznámí, že s ní nadobro skončila. 

Soňa měla jít nejdřív za Irenou, než podala stížnost

Prokopovi se zdá naprosto absurdní, že spolu ty dvě vedou válku. Trápí ho vědomí, že Soně asi opravdu řekl něco, co neměl. Nechce se mu však věřit, že by byla takhle podlá. V kabinetě se s ní pokusí promluvit, jenže se stejně k ničemu nedopracují. Soňa si stále vede svoje, přesvědčená o tom, že Magda si dělá, co chce, a nebere ohledy na názory a rady druhých. Zrušila důtky pro studenty, zrušila schůzku rady, tím vším Soňu naprosto znemožnila. Prokop namítne, že Soňa vidí všechno hrozně tragicky. Udělala chybu, když Magdu obešla, měla to celé zkrátka řešit interně. Ke stejnému názoru dospěje také Irena Landová, když jí Soňa oznámí, že už není zástupkyní. Co dalšího jí ale napovídá?

Prokop bude koukat, čeho je Soňa schopná.
Prokop bude koukat, čeho je Soňa schopná. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text