Čtvrtek v Ulici s chamtivou Evou, nesnesitelnou Vilmou a záhadnou Adélou Gondíkovou

Čtvrtek v Ulici s chamtivou Evou, nesnesitelnou Vilmou a záhadnou Adélou Gondíkovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva si vyzvedne doplňky stravy, které doufá rychle zpeněžit. Záludné prodejní techniky vyzkouší na Aničce. Kateřina má s Vilmou svatou trpělivost, ale i ta někdy dosáhne kritické hranice – třeba když kvůli protivné Nyklové skončí svačina na podlaze. V hospodě se ukáže Evženova „stará známá“.

Eva začíná vydělávat i na nejlepší kamarádce

Eva si má vyzvednout balík s doplňky stravy, aby je pak mohla začít urychleně prodávat důvěřivým zákaznicím. Očekává, že jí Miloš s těžkou zásilkou pomůže, ale když vidí, jak je manžel oblečený, zarazí se. Nerada by hned udělala špatný dojem. Takže se za něj stydí? Miloš nemá náladu se dohadovat, upřímně, docela špatně spal a v noci propotil dvě trička. Necítí se dobře a se svými příznaky se později svěří také kamarádovi Vítkovi, který však neví, co mu poradit. Jedině zajít k doktorovi.

Eva rozjíždí prodej doplňků stravy ve velkém.
Eva rozjíždí prodej doplňků stravy ve velkém. | Zdroj: TV Nova

Evu zneklidňuje otázka, zda zvládne všechny přípravky úspěšně prodat. Musí si důkladně prostudovat prodejní techniky, aby dokázala potenciální zájemce snáze ukecat. Za pokusného králíka si vybere Aničku, která slíbí, že si od ní něco koupí, ovšem cena se zdá přemrštěná i s přátelskou slevou.

Jídlo poletí k zemi. Vilma naštve a rozpláče Kateřinu

Za Vilmou přijde ošetřovatelka, nevděčná pacientka to však příliš neocení, ba právě naopak. Nestojí o péči od úplně cizího člověka, zvlášť když se o sebe prý umí postarat sama. Kateřina nešťastně snáší její nálady, dokonce jí přinese záviděníhodnou zdravou svačinu. Zatvrzelá Vilma se ale rozčílí. Nechce, aby ji pořád někdo obskakoval a krmil, když ani nemá hlad. Dojde ke strkanici a tác s jídlem skončí na zemi. To je pro Kateřinu poslední kapka. Konečně jí rupnou nervy a oznámí Vilmě, že toho má právě dost. Naštvaně odejde do hospody, kde se zhroutí v slzách. Je vyčerpaná, zoufalá a její dcera Martina má co dělat, aby ji trochu povzbudila.

Vilma začíná rozčilovat všechny kolem sebe.
Vilma začíná rozčilovat všechny kolem sebe. | Zdroj: TV Nova

Babiččiným vrtochům čelí také Vendula. Když Vilma nasupeně nadhodí, že už by se ráda vrátila k sobě domů, kde má větší pohodlí a klid, vnučka ji pokárá. Měla by konečně odložit hrdost a uvědomit si, že se všichni mohou přetrhnout, aby jí posloužili a pomohli. Vilma si to zřejmě opravdu uvědomí, protože když se Kateřina vrátí, promluví si s ní. Dobře ví, že nikdo není zvědavý na to, aby na něj křičela protivná stará bába. Navíc netouží po tom, aby se Lumír dozvěděl, jak byla na Kateřinu zlá. Překvapená paní Dubovská ji ujistí, že hádka zůstane jen mezi nimi.

Dočkáme se první scény s Adélou Gondíkovou

Ve čtvrtek se v Ulici poprvé objeví Adéla Gondíková v roli Evženovy exmanželky Šmýdové. Mileně se v hospodě představí jako jeho stará známá a začne se vyptávat, kde teď Evžen bydlí. Pumrová se zdráhá odpovědět a zkusí z ní nejdříve vytáhnout podrobnosti, ale moc se toho nedozví. Nakonec Šmýdové prozradí, kde Evžena najde, a ona tedy zamíří do Peškova domu. Zazvoní u dveří správného bytu, ale nikdo není doma. Bude muset zkusit štěstí později.

Zdroj článku:
  • Autorský text