Kruté podrazy v páteční Ulici: Luděk zamete s Vandou, Milena zase s Radkem

Kruté podrazy v páteční Ulici: Luděk zamete s Vandou, Milena zase s Radkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli Vanda něco umí, tak je to předvádění hysterických scén a dramatických výlevů. V pátek se ve vrcholné formě předvede Luďkovi a zřejmě si myslí, že ho tím získá zpět. Čeká ji rázné odmítnutí, které si vyloží jako důkaz lásky. Také Radek pozná, jaké to je, když vás někdo blízký drsně odpálkuje.

Vanda omdlí v Luďkově ordinaci

Vanda je odhodlaná promluvit si s Luďkem za každou cenu. Když jí o něco opravdu jde, dokáže být neuvěřitelně kreativní a urputná. Proto si v hospodě od Mileny půjčí telefon a zavolá do Luďkovy ordinace pod jménem jeho klientky. Předchozího dne si ho zapamatovala, když se manžela pokusila zastihnout přímo na místě. Teď toho využije, aby si domluvila naléhavou návštěvu u zubaře. Sestřička ji po hlase nepozná, a tak může Vanda bezstarostně nakráčet k Luďkovi do práce, kde začne zoufale žadonit o jeho přízeň.

Pan Volák je nesmlouvavý, neváhá sáhnout do slovníku pro ostřejší urážky, jen aby Vandu odradil. Prohlásí o ní například, že je nicka a vždycky byla. To ale na ženu, která se drží jasného cíle, nemá žádný účinek. Bezostyšně mu připomene, že vůči ní má vyživovací povinnost a že ji nemůže jen tak odmítat. Vanda se rozvádět nechce, ale Luděk její námitky vůbec nebere na vědomí.

Kdysi tvořili šťastný pár. Získá Vanda Ludího zpátky?
Kdysi tvořili šťastný pár. Získá Vanda Ludího zpátky? | Zdroj: TV Nova

Hysterická chudinka se před ním v jednu chvíli plazí po kolenou, div mu nelíbá nohy, a vzápětí dramaticky omdlévá v jeho náručí. Luďkovi nezbude než ji vyšetřit, což si ona samozřejmě vyloží jako projev nehynoucí lásky a péče. I když ji Luděk po probuzení s dalším přívalem krutých slov vyhodí, Vanda neochvějně věří, že se to mezi nimi spraví. Už to, že s ní mluvil, je jasným příslibem světlejších zítřků. Pořád ji hluboce miluje, jen si to ještě nechce přiznat. Ale ona už ho k tomu nějak přiměje…

Později se Luděk objeví v hospodě a přisedne k Evženovi a panu Peškovi. Rozvine se poněkud depresivní debata o ženách, které jsou zrádné a prolhané potvory. Luděk si znovu připomene, jak ho Vanda vodila za nos, když mu lhala o cestě do Kanady. Evžen si přisadí, že ho alespoň nikdy nepodvedla s jiným mužem a neokradla naprosto o všechno, čímž naráží na vlastní zkušenost s Hanou. Pešek už se na to nemůže dívat a vyzve je, aby přestali naříkat jako staré báby.

Pumrová vyšoupne Mastného z neziskovky

Kaštan v pátek obdrží studenou polévku a navrch nálož výčitek ze strany Pumrové. Zdrží se totiž důležitého hlasování týkajícího se neziskovky, protože nechce dělat rozhodčího Radkovi a Mileně.

Už tak špatný den se pro nakvašenou servírku vyvine ještě hůř, když se v hospodě objeví Urbanová a začne drze požadovat dvě stovky, které si od ní Pumrová vzala jako storno poplatek. Než aby se nechala nadále pomlouvat, Milena jí radši peníze vrátí, což Radek ocení jako správnou věc. Přesto mezi ním a Milenou dojde k hádce. On totiž pokládá Druhou šanci za svůj projekt, do kterého by se konečně rád pořádně zapojil. Milena ale prohlásí, že na všech důležitých písemnostech je uvedená ona, což znamená, že on nemá žádné právo do něčeho zasahovat. Takový hnusný podraz Radka vytočí a nažene do Gábinina salonu, kde si dceři postěžuje na nespravedlnost světa.

Zdroj článku:
  • Autorský text