V úterní Ulici se Martina pokusí usmířit s Jirkou, ale zkazí jí to horlivá Ája

V úterní Ulici se Martina pokusí usmířit s Jirkou, ale zkazí jí to horlivá Ája
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martinu zamrzí, že se jí Jirka Hložánek vyhýbá, a chce se usmířit. Ája zapřemýšlí, jak by je mohla popostrčit správným směrem. Její snaha navodit ideální příležitost ale nakonec způsobí, že se Jirka ještě víc urazí. Za tohle Martina jeho ochotné asistentce nepoděkuje.

Udobřování kuchařky a starosty skončí katastrofálně

Když Jirka Hložánek projede na kole těsně kolem Martiny a ve spěchu ji pozdraví, aniž by se obtěžoval zastavit na kus řeči, docela to s ní zamává. Takhle ji zazdít a ani se nezeptat, jak se má! Asi doufala, že za ten týden už stačil vychladnout, ale očividně marně. Uražený pan starosta ji hodlá ignorovat.

Kateřina by ráda dceři nějak pomohla, jenže jak?
Kateřina by ráda dceři nějak pomohla, jenže jak? | Zdroj: TV Nova

Mezitím se Vilma o berlích doplouží do bistra, aby pozdravila Vendulu s Máriem. Ostatně jí v nemocnici doporučili, aby trénovala chůzi po schodech, protože to je základ. Za svůj takřka hrdinský výkon sklidí patřičný obdiv a od Vendulky navíc kafíčko a banánový dortík.

Později se v bistru zastaví také Ája a Martina, obě nadšené, že vidí Vilmu zase mezi lidmi. Na nohy jí prý pomohlo také Martinino výborné jídlo, za které paní Nyklová zdvořile poděkuje. Martina si přisedne k Áje a začne se vyptávat na Jirku. Jestlipak už ho ulovila ta dáma z dopravního, která si na něj dělala zálusk? Kdoví, možná se tam něco rýsuje. V pondělí byl pan starosta v bistru a řešil s Máriem údajně nějaké „mužské záležitosti“. Martinu překvapí, že se tady Jirka stavoval na oběd. Hospoda evidentně přišla o klienta. Škoda, byl to fajn kamarád, s nímž se nikdy nenudila. Aby mohla věci napravit, musel by s ní nejdřív mluvit. Ale naštěstí se nabídne vhodná záminka k rozhovoru. Martina potřebuje parkovací kartu, která se zařizuje právě v přízemí radnice. Při té příležitosti by se mohla s Jirkou potkat, bude to ale stačit?

S Nyklovými není v Ulici nikdy nuda.
S Nyklovými není v Ulici nikdy nuda. | Zdroj: TV Nova

Ája nadhodí, že by bylo dobré najít někoho, kdo by svéráznou kuchařku a ublíženého starostu maličko popostrčil k usmíření. V hlavě už se jí rodí prostý, ale účinný plán. Bohužel právě kvůli její až přehnané snaze se udobřování zvrtne a Jirka se nakonec na Martinu naštve ještě víc. Nejspíš si teď myslí, že je namyšlená a všude se chlubí tím, že odmítá chlapy. Co když je to pravda? Co když se tolik soustředila na to, že nikoho nechce, až zapomněla brát v úvahu pocity ostatních lidí?

Vilma Nyklová přecení své síly

Když se v bistru objeví Lexík a vyjádří přání jít s babičkou domů, nastane menší problém. Vilma se tak rozseděla, že teď nedokáže znovu vstát. Trošku přecenila své síly, potřebovala by si spíš odpočinout, ale jak se proboha po těch schodech dostane zpátky nahoru? Vendula zapojí do akce Mária a také malý Lexík nabídne pomoc. Společně už babičku do Lumírova bytu snad nějak dostanou.

Zdroj článku:
  • Autorský text