Smutné pondělí v Ulici: Magdu zasáhne příběh Dvořákových a ublížený Jirka Hložánek se vyhýbá Martině

Smutné pondělí v Ulici: Magdu zasáhne příběh Dvořákových a ublížený Jirka Hložánek se vyhýbá Martině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Během pondělní Ulice raději mějte po ruce kapesníček. Možná vás dojme tragický příběh sourozenců Dvořákových, které v dětství opustila máma. Magdu to zasáhne tak, že je bez námitek uvolní, aby mohli s tátou do Evropy. Mezitím starosta se zraněným egem předstírá, že hospoda přestala existovat.

Pan Dvořák dojímá Magdu a Soňa si utahuje z Oty

Magda si pozve Otíka na kobereček a jemu hned dojde, že si na něj Soňa postěžovala. Je přesvědčený, že už Magdu úspěšně zpracovala a že jeho verze pátečního sporu nikoho nezajímá. Paní ředitelka se cítí ukřivděně a ochotně ho vyslechne, nakonec ale dospěje k názoru, že Otík je předpojatý. S tělocvikáři měl vždycky problém kvůli vlastním špatným zkušenostem ze studentských let. Přizná, že mu Soňa od začátku nesedí, zkrátka mu na ní něco vadí, zejména to, že tělocvik proměnila dětem v armádní výcvik, kdy na ně řve a všechno žene do extrémů.

Otík ve sporu s Magdou kvůli Soně
Otík ve sporu s Magdou kvůli Soně | Zdroj: TV Nova

Magda slíbí, že se zástupkyní promluví. Řekne jí, aby děti už více netrápila a tolik to měření zdatnosti nepřeháněla. Soňa vidí, že paní ředitelku trápí ještě něco, a nabídne se jako vrba. Magda jí převypráví průběh návštěvy pana Dvořáka, jenž se jí se svými životními starostmi svěřil podrobněji, než by bylo nutné. Magda se tak dozvěděla, že Marka a Matěje opustila máma, když byli ještě miminka. Obě dámy jsou z toho naměkko, začne jim být kluků opravdu líto. Soňa si jenom není jistá, jestli za tím není pokus o citové vydírání. Dvořák totiž chce vzít oba syny na měsíc do Evropy, protože kvůli práci musí být dlouho na cestách a kluky nemá kdo pohlídat.

Magdu zamrzí, že Matěje předtím odpálkovala a odmítla jeho koláč. Teď už věří, že se zmýlila, když si myslela, že by do ní mohl být zakoukaný. Nejspíš se prostě jen cítil osaměle, podobně jako jeho tatínek. Měsíc v Evropě se zdá jako dobrá příležitost k poznávání památek a trávení více času s tátou, proto Magda ochotně oba kluky uvolní. Matěj z toho ale nebude nadšený, nechce být celý měsíc pryč bez možnosti Magdu vídat. Ve skutečnosti je do ní vážně zamilovaný.

Později se parta profesorů sejde v Coolně, kde se Soňa omluví Otovi za nevhodné poznámky, které mu v pátek vmetla do tváře – o tom, že není v nejlepší kondici a nevypadá jako sportovec. Podobné narážky na vzhled a fyzičku rozhodně nebyly na místě a měla si je odpustit. I když se s ním pokusí udobřit, zároveň si z něj nadále bude dělat srandu, takže ho spíš ještě víc naštve.

Odmítnutý starosta se od hospody drží dál

Kateřina si všimne, že se Jirka Hložánek dlouho neukázal v hospodě, a zeptá se Martiny, co si udělali. Mladá kuchařka to ale nechce příliš rozebírat. Jirka si v pondělí zajde na oběd do bistra, čímž překvapí Mária. Ten by totiž logicky očekával, že zamíří spíš do hospody. Zklamaný starosta se mu ale svěří, že sbližování s Martinou nedopadlo podle jeho představ.

Ája s Vendulou začnou divoce spekulovat, zda se Jirka cíleně vyhýbá hospodě. Koneckonců přesunul každou schůzku, kterou mu tam Ája chtěla zorganizovat. Mário o tom ví určitě víc, než dává najevo. Vymámí z něj děvčata podrobnosti?

Zdroj článku:
  • Autorský text