Páteční Ulice: V ředitelně nadejde hodina trestu a u Nyklových se nešetří chválou

Páteční Ulice: V ředitelně nadejde hodina trestu a u Nyklových se nešetří chválou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco nemocná Magda leží doma v posteli, Soňa se v jejím ředitelském křesle ohání důtkami a pádnými argumenty proti nešťastné fotce s Matějem. Tahle kauza bude mít nepochybně závažnou dohru. Alespoň že v bistru panuje harmonická atmosféra, možná až příliš.

Soňa rozdává přísné tresty kolegům navzdory

Původně zábavné hodiny angličtiny se teď pro studenty stávají peklem. Netrpělivě vyhlížejí každou tandemovou výuku v naději, že alespoň během takové hodiny bude Soňa snesitelná. V pátek si navíc pozve do ředitelny Štefana a Milana, kteří nechápou, co jim ještě může chtít. Choulostivou fotku Magdy a Matěje ze sociálních sítí dávno smazali, omluvili se a všichni už to snad považují za uzavřené, ne?

Studenti začínají Soňu nesnášet.
Studenti začínají Soňu nesnášet. | Zdroj: TV Nova

Ne! Soňa to v sobě mít uzavřené nebude, dokud ze záležitosti nevyvodí patřičné důsledky. Snad má kvůli zkušenostem z předchozí školy strach, aby něco nezanedbala, snad se i skutečně bojí, že fotka by mohla vyvolat fámy, které později uškodí Magdě i celému gymnáziu. Tak nebo tak, rozhodne se provinilcům udělit „jen“ ředitelskou důtku, proti čemuž se oba pochopitelně prudce ohradí. Vždyť se jednalo akorát o hloupý, vcelku nevinný žert.

Zatímco jim Soňa důrazně vysvětluje, že porušili práva a že jim může navrhnout vyšší trest, budou-li protestovat, do ředitelny vejde Otík a všechno vyslechne. Neprodleně pak zburcuje ostatní kantory. Eddiemu a Prokopovi vylíčí, čeho byl v ředitelně svědkem, a je odhodlaný o tom informovat i Magdu, která doma leží s angínou, neschopná mluvit a cokoli řešit. Soňa přece nemůže rozdávat ředitelské důtky bez vědomí samotné ředitelky!

Prokop slíbí, že za Soňou zajde a zjistí, o co jí vlastně jde. Ani jeho rozumné argumenty ji ale bohužel nepřesvědčí, aby kauzu kolem fotky zbytečně nerozmazávala. Je odhodlaná tento případ využít jako odstrašující příklad pro ostatní studenty, kteří by se v budoucnu chtěli dopustit něčeho podobného. Přísný trest je snad od všech legrácek odradí.

Vilma si chce Vendulu naklonit nádobím

Lumír ve čtvrtek důrazně domluvil mámě, aby byla na Vendulu milejší. Koneckonců se o ni starala, když nemohla na nohy, a tak by si zasloužila trochu uznání a pár hřejivých slov. Vilmu mrzí, že se k vnučce nechovala hezky, vždyť to tak vůbec nemyslela. Prostě měla špatnou náladu, to se může stát. V pátek si dá proto extra záležet, aby byla na Vendulku usměvavá a laskavá při každé příležitosti, což samozřejmě začne působit podezřele. Když babička až do nebe vychválí obyčejný štrúdl a kávu, jako by to bylo něco extra, Vendy nutně vytuší, že tady něco nehraje.

Vilma se teď k Vendulce chová až podezřele hezky.
Vilma se teď k Vendulce chová až podezřele hezky. | Zdroj: TV Nova

U pouhého cukrování však nezůstane. Vilma si ze svého bývalého bytu přitáhla nejrůznější drahé nádobí, které teď hodlá přenechat vnučce, protože ho prý už nevyžije a do hrobu si ho nevezme. Vnutí Vendule cenné broušené sklo i krásné hrníčky a vnučka jenom kouká.

Zdroj článku:
  • Autorský text