Ulice: O Vánocích bude u Lumíra řádit „zloděj“ a Luboš připraví rodině pořádný šok

Ulice: O Vánocích bude u Lumíra řádit „zloděj“ a Luboš připraví rodině pořádný šok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vánoční epizoda Ulice poběží v televizi na Štědrý den v 17:30, ale už teď si ji mohou pustit ti, kdo mají přístup ke službě Voyo. Užijí si tak s předstihem vtipnou a zároveň napínavou scénku u Lumíra, hřejivou atmosféru charitativního jarmarku i překvapení, které si pro své blízké přichystá Luboš.

Na náměstíčku vyroste malý charitativní jarmark

Šťastní majitelé služby Voyo mají už od 17. prosince možnost pustit si s předstihem štědrovečerní speciál Ulice nazvaný Vánoce s překvapením. V něm se naši oblíbení hrdinové sejdou na charitativním jarmarku na podporu domova důchodců, ačkoli jsou to vlastně jen asi čtyři stánky zaměřené především na jídlo uprostřed našeho známého uličního náměstíčka.
I když nejde o nic velkého, Slávek a jeho kolega z neziskové organizace Druhá šance si na stavbě jednotlivých dřevěných chaloupek a okolní výzdobě dají záležet, a tak bude o kouzelnou vánoční atmosféru zaručeně postaráno. Mezitím Martina, která se prakticky nepřetržitě rozplývá nad skvělými nápady svého přítele Jirky Hložánka, společně s Pavlem a Vendulou zajišťuje občerstvení.

Vilma peče panettone. Dvanáctý pokus snad už vyjde

S chutnou nabídkou pokrmů vypomáhá také Vilma Nyklová, která tráví předvánoční dny převážně tím, že se pokouší dovést k dokonalosti italské vánoční pečivo panettone. Recept dostane od Martiny a začne si počínat podobně šíleně jako ona, když před časem zkoušela uvařit dokonalou koprovku. Vilma teď po nocích tajně peče u Lumíra, hlučně kramaří v jeho kuchyni a vůbec jí nevadí, že on a Kateřina z toho málem dostanou infarkt. Když je totiž ze sladkého snění vytrhne podezřelý hluk, pochopitelně je napadne, že se jim bytem plíží zloděj. U Nyklových zkrátka nebude nuda ani o Vánocích.

Šokující probuzení uprostřed noci
Šokující probuzení uprostřed noci | Zdroj: TV Nova

Marečkovi chtějí překvapit Luboše, ale bude to naopak

S prodejem na trzích bude vypomáhat také Žofka Dušková, kterou si zamilovaný Michal odchytí a poodvede kousek stranou pod zdobný oblouk s pověšeným jmelím. Pochopitelně využije příležitosti, aby svou milou políbil. Stejný nápad dostanou také Bára s Brunem, jejichž láska poslední dobou jen kvete. Bruno ostatně daruje dívce krásné perníkové srdce s nápisem Z lásky. Jejich romantický moment náhle přeruší příchod rodiny Marečkových, které do počtu někdo bolestně schází.

Vánoce u Marečkových nakonec budou.
Vánoce u Marečkových nakonec budou. | Zdroj: TV Nova

Luboš trávil adventní čas v nemocnici kvůli operaci nohy a následnému zotavování. Bohužel navíc poruší svou dietu, přejí se cukrovím a dostane žlučníkový záchvat, což jsou všechno důvody k tomu, aby ze špitálu neodcházel ani na svátky. Trápí to zejména Věrku, jež se obává, že rodinné Vánoce letos nebudou. Naštěstí Kryštof a Luboš přijdou s nápadem, jak zajistit malý vánoční zázrak, a tak se Luboš k rodině nakonec dostane. Jak překvapí Věrku i ostatní a jak si společně užijí Štědrý večer? A jak se to bude dál vyvíjet mezi Karlou a Kryštofem, u nichž to během svátků magicky jiskří? To je, jak by možná řekla Vanda, zatím ve hvězdách, ale už teď můžeme prozradit, že novoroční díly přinesou vášnivou líbačku…

Zdroj článku:
  • Autorský text